Vilmos és Katalin gyermeke születhet vörös hajjal, de kicsi rá az esély

Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Chris Jackson -
királyi család Kate Middleton vörös haj Katalin hercegné Vilmos herceg gyermek család alapítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok nő rajong Harry herceg vörös hajáért, de vajon van esélye arra Vilmos herceg és Katalin hercegné harmadik gyermekének, hogy örökölje a csodás lángoló hajszínt?

Már nemcsak a királyi esküvő időpontja áll a küszöbön, hanem Vilmos és Katalin harmadik gyermeke születésének időpontja is. Most például arról röppent fel találgatás, hogy az újabb királyi sarj örökölheti-e majd a családban előforduló vörös hajszínt.

A királyi családban többször előfordult már a vörös haj Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Chris Jackson

A Daily Star cikke szerint a királyi család több tagja is hordozza a vörös haj génjét. Dr. Anand Saggar genetikus szerint Harry és Vilmos szülei, azaz Károly herceg és Diana hercegné mindketten hordozták a gént. "Harry vörös hajjal született, így Károly és Diana egyaránt hordozói a génnek" - mondta a szakértő.

Annak ellenére, hogy Vilmos nem született vörös hajjal, ő is 66 százalékban esélyes arra, hogy hordozó legyen, ám Katalin nem büszkélkedhet vörös hajú rokonokkal. Így a születendő kicsinek mindössze 6,5 százalék esélye van arra, hogy nagy bátyja hajszínét örökölje.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.