Egy kislányról nevezték el a Linda című sorozatot

Fotó: Polyak Attila - Origo -
Linda (sorozat) sorozat kislány Görbe Nóra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csak kevesen tudják, de alapvetően egy kislány keresztneve adta az ötletet a Linda tévésorozat címadásakor.

A 80-as évek egyik legkedveltebb sorozata volt a Linda. Akkoriban Magyarországon nagyon ritka keresztnévnek számított ez, és a Görbe Nóra alakította karaktert először Katának akarták elnevezni. Aztán a rendezőnek, Gát Györgynek megtetszett a producer, Gerő Péter kislányának keresztneve.

Görbe Nóra, a Linda sorozat főszereplője Fotó: Polyak Attila - Origo

A hetvenes-nyolcvanas években a Linda név nagyon ritka volt itthon, a kislányomnak mi is eredetileg a Dóra nevet néztük ki. Aztán egy barátom feleségének Kanadában élő testvére Budapestre látogatott, és annyira megnyerő személyiség volt, hogy a feleségemmel úgy döntöttünk, ezt a nőies, ugyanakkor bájos nevet adjuk a lányunknak. Ez 1974-ben történt. A lényegre kanyarodva: éveken át dolgoztam Gát Gyurival a Magyar Televízió drámai osztályán, több közös filmet készítettünk és kiváló barátok voltunk. Ő jött oda hozzám egyszer, hogy „elkérné" a lányom keresztnevét, mert annyira passzolna a sorozathoz. Örömmel mondtam igent!" – idézi Gerő Péter szavait az Újságmúzeum.

Ádám Tamás félt a mellőzöttségtől: dolgozni szeretett volna a Família Kft. egykori sztárjahttp://www.life.hu/sztarok/20180917-adam-tamas-felt-a-mellozottsegtol-dolgozni-szeretett-volna-a-familia-kft-egykori-sztarja.htmlÁdám Tamás nem tudott könnyen belenyogodni abba, hogy nyugdíjasként már nincs annyi munkája. Félt, hogy így nem segítheti családját. TV + Sztárok--Véletlenül került ki Ördög Nóra intim fotójahttp://www.life.hu/sztarok/20180917-veletlenul-kerult-ki-ordog-nora-intim-fotoja.htmlÖrdög Nóráról sok csodaszép képet készít férje, de nem mindegyik fotó lesz nyilvános. Egy intim fotó Nánási Pál akarata ellenére valahogy mégis kikerült. TV + SztárokOrigoFejlemények Dzsudzsák Balázs ügyében: egy holland csapat viheti a focistáthttp://www.life.hu/sztarok/20180917-fejlemenyek-dzsudzsak-balazs-ugyeben-egy-holland-csapat-viheti-a-focistat.htmlA Rangadó.hu szúrta ki, hogy a holland első osztályban játszó Fortuna Sittard csapata érdeklődik Dzsudzsák Balázs iránt. TV + Sztárok--Exkluzív interjú: Jess Glynne felfedte magánéletéthttp://www.life.hu/sztarok/20180916-jess-glynne-felfedte-maganeletet-grammydijas.htmlJess Glynne 1989. október 20-án látta meg a napvilágot, Angliában. Míg apja ingatlanosként dolgozik, édesanyja a zeneiparban tevékenykedik. 15 évesen jelentkezett az X-Faktorba, ahonnan azért dobták ki, mert képtelen volt együttműködni a producerekkel. Később egyébként fordult a kocka, hiszen az angol Voice-ra mentornak felkérték, de a szigetország megdöbbenésére visszautasította az ajánlatot. Legnagyobb sikerét a Clean Bandittel érte el, hiszen a Rather Be-re még Grammy-díjat is kapott. 2017 után idén is interjút adott a Life.hu-nak, ahol az is kiderült, a rejtegetett magánéletét miért fedte fel hirtelen vadonatúj klipjében.TV + SztárokOrigoNem lehet kommentelni Kulcsár Edina Instagram-oldalánhttp://www.life.hu/sztarok/20180916-nem-lehet-kommentelni-kulcsar-edina-instagram-oldalan.htmlA szépségkirálynőnél betelt a pohár, és drasztikus lépést tett: letiltotta a hozzászólásokat az Instagramján. TV + Sztárok--Tatár Csilla dührohamot kapott gyerekként a Lego miatthttp://www.life.hu/sztarok/20180912-tatar-csilla-duhrohamot-kapott-gyerekkent-a-lego-miatt.htmlTatár Csilla elárulta, miért kapott dührohamot gyerekkorában: ezt nem tudta soha megcsinálni. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.