Így emlékszik vissza Michael Schumacher síbalesetére az őt megmentő orvos

Forrás: AFP/Torsten Blackwood -
síbaleset kóma Forma-1 Michael Schumacher baleset kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pontosan 5 éve annak, hogy Michael Schumacher súlyos síbalesetet szenvedett. Az őt megmentő egyik orvos most azt mondja, a pilóta szerencsés volt, hogy egyáltalán túlélte az esetet.

2013-ban szenvedett súlyos síbalesetet Michael Schumacher. Pontosan 5 évvel az eset után Stephane Bozon, a mentésben részt vevő orvos elárulta, mi is történt azon az ominózus napon. A Daily Star azt írja, amint értesítették őket a balesetről, azonnal mentőhelikoptert küldtek a helyszínre.

Először azt a hírt kaptuk, hogy nagyon nehéz lesz a helyet megközelíteni és óvatosan elszállítani őt, a baleset ugyanis a lejtőhöz nagyon közel történt. Azt viszont az első pillanatban tudtuk, hogy a helyzet nagyon súlyos. Michael Schumacher szerencsésnek mondhatja magát, hogy túlélte."

A szakember elárulta, helikopterrel percek alatt odaértek a balesethez.

A helyszínen viszont nagyon nehezen lehet megoldani az ellátását, ezért először a legközelebbi kórházba mentünk, ahol stabilizálták az állapotát, ezután szállítottuk át Grenoble-be."

Michael Schumacher pontosan 5 éve szenvedett balesetet Forrás: AFP/Torsten Blackwood

Bozon elmesélte azt is, hogy a következő nap újra ellátogatott a helyszínre, és megnézte azt a sziklát, amelybe beütötte a fejét a pilóta, amikor elesett.

A baj az volt, hogy nem sokkal előtte esett egy kis hó, amely pont belepte a sziklát. Egyszerűen nem láthatta, hogy ott van. Azt azonban meg kell említeni, hogy ez pár méterrel a pályán kívül volt, ahova már csak a saját felelősségére mehet az ember. A pálya karbantartója nem hibázott."

Schumacher az eset után egy hónapig mesterséges kómában volt, azóta svájci otthonában ápolják. Az állapotáról szinte semmit sem tudni.

Legendák, akik 2018-ban távoztak közülünk: Orbán Józseftől és Aretha Franklintől is búcsúznunk kelletthttp://www.life.hu/sztarok/20181221-legendak-akik-2018ban-tavoztak-kozulunk-orban-jozsef-es-aretha-franklin.htmlSajnos 2018 sem múlt el veszteségek nélkül, idén is sok legenda távozott közülünk. Kiváló zenészektől és színészektől kellett végső búcsút vennünk, de sportolót és tudóst is ragadott el a halál. Hiányukat még sokáig érezni fogjuk, de nem feledjük őket. TV + SztárokOrigoHázasságáról vallott Balázs Klárihttp://www.life.hu/sztarok/20181229-hazassagarol-vallott-balazs-klari.htmlKorda György és Balázs Klári 39 éve élnek boldog házasságban. Klárika most elárulta, mi a titkuk. TV + SztárokOrigoÚjabb fejlemény Aurelio rendőrségi ügyében: szembenézhet a vádlójávalhttp://www.life.hu/sztarok/20181229-ujabb-fejlemeny-aurelio-rendorsegi-ugyeben-szembenezhet-vadlojaval.htmlA ValóVilág egykori győztese hamarosan szembenézhet a vádlójával. Egy férfi ugyanis azt állítja, hogy a felfegyverkezett Aurelio és pár barátja tavaly ősszel az autójukba tuszkolták. A VV szereplője szerint a férfi pár órával korábban meglopta őt. Az ügy több mint egy éve húzódik már. TV + SztárokOrigoKárász Róbert szakított 17 évvel fiatalabb szerelmével, Benedek Rózávalhttp://www.life.hu/sztarok/20181229-karasz-robert-szakitott-17-evvel-fiatalabb-szerelevel-benedek-rozaval.htmlA Blikk úgy tudja, hogy az ATV műsorvezetője és fiatal menyasszonya már hónapokkal ezelőtt a különválás mellett döntött, ám erről a hozzájuk legközelebb állókon kívül senki sem tudott. TV + Sztárok--2018 a szerelem éve is volt: Berki Krisztián és Tóth Gabi is idén talált párrahttp://www.life.hu/sztarok/20181220-2018-a-szerelem-eve-is-volt-berki-krisztian-es-toth-gabi-is-iden-talalt-parra.htmlSok boldog eseménynek lehettünk szemtanúi 2018-ban: több sztár is idén találta meg a szerelmét. A régóta szingli Tóth Gabit eltalálta Ámor nyila, Koholák Alexandra megházasodott, de még Berki Krisztiánnak is bekötötték a fejét! TV + SztárokOrigoCsipkeruhában szexizik Cseke Katinka: fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20181228-csipkeruhaban-szexizik-cseke-katinka.htmlCseke Katinka egy szexi csipkeruhában kívánt boldog ünnepeket követőinek. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.