Alvaro Soler Delhusa Gjon plágium
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar énekest azzal vádolják, hogy egyik dala hasonlít Alvaro Soler egyik slágerére: Delhusa Gjon el is ismerte, hogy van egyezés, ráadásul szándékos.

Azt állítják, hogy Delhusa Gjon 2016-os slágere, a Rába parti lány kísértetiesen hasonlít Alvaro Soler Sofia című slágeréhez. Nem ez az első alkalom, hogy ilyesmivel gyanúsítják a zenészt, korábban a Nika se perimeno című dalt tartották hasonlatosnak egy görög slágerhez. A mostani esettel kapcsolatban azt nyilatkozta Delhusa, hogy sem szerinte, sem a szakvélemény szerint nincs szó plágiumról.

Delhusa Gjont plágiummal vádolják Forrás: Mokka

A nótát megmutattuk Pásztor Lászlónak és Bródy Jánosnak, a szakvéleményük szerint nem plágium"

Blikknek"Zenészként impulzusok érnek, és talán fel sem tűnik, hogy egy idegen földrészen hallott dallam a fejemben marad, és később saját gondolatként születik meg. Ez visszafelé is igaz, hallottam már saját dallamomat Amerikában egy kis bárban. Az életem során 500–600 dalt írtam, nem rendít meg, hogy a Nika se perimeno után most a Rába parti lányt is megtalálják. Ez a nóta ráadásul szándékoltan hasonlít az eredetire"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.