Az év legdivatosabb szakmája a grafikus

Forrás: Yolo Kft -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem véletlenül. Itt nem pusztán hóbortról vagy divatról van szó, hiszen a mai világunkban mindent átsző a számítógépes grafikai tervezés, de maga az eredeti szakma is. Gondoljunk csak bele, ha veszünk egy házat vagy épp építkezünk, 3D-látványtervekkel dolgozunk. Ha online vásárolunk, grafikusok által tervezett webáruházakban böngészünk. De már a legegyszerűbb applikációk elkészítéséhez is szükség van grafikai ismeretekre, nem beszélve olyan hétköznapi dolgokról, mint a közösségi médiában való posztolás.
Forrás: Yolo Kft

Egy-egy Insta-poszt művészi megjelenése sokkal többet a nyom a latban, mint gondolnánk. Persze lehet arról vitatkozni, hogy ezek a képek mennyire valósak vagy sem, mennyire ferdítik el például a fiatalabb korosztályok világról való felfogását, de érdemes esztétikai oldalról is megközelíteni a kérdést.

Grafika az otthonunkban

Forrás: Yolo Kft

Egy csodálatos kép, legyen az „színtiszta” fotózás eredménye vagy megszerkesztett, feliratozott alkotás, nagyon tetszetős tud lenni, és kielégítheti a szépérzékünket is. Otthonunkat is előszeretettel díszítjük a szó szoros értelmében vett grafikákkal, vagy más, számítógépes grafikai programok segítségével készült látványelemekkel, dekorációs tárgyakkal.

Így talán már érthető, miért is szeretnének egyre többen grafikusok lenni. A szakmának továbbra is van jövője, és a technológia fejlődése ezt csak még biztosabbá teszi.

Milyen grafikusi szakirányok léteznek?

Forrás: Yolo Kft

A grafikus szakma azoknak is egy kiváló lehetőség, akik pályát kívánnak módosítani és jobb megélhetésre vágynak, hiszen a szakma elsajátítása biztosan hosszútávú, sikerrel kecsegtető befektetés.

Ma már profi képzésekkel találkozhatunk mind az online felületeken, mind a különböző szakképző intézményekben, bár egyértelműen ez utóbbi az igazán célravezető és hasznos.

Rendes képzési kereteken belül többféle grafikusi szakma közül is választhatunk. A számítógépes grafikusok képalkotással, fényképészettel, animációval, tipográfiával foglalkoznak. Ők azok, akik többek között webdizájnt terveznek, plakátokat készítenek, 3D-s alkotásokkal dolgoznak. Az alkalmazott grafika területén tevékenykedők viszont inkább iparművészek. Ők készítik a szebbnél szebb könyv-, CD-, DVD-borítókat, illusztrációkat, de akár cégek vizuális arculatterveit is.

Grafikai képzés patinás környezetben

Ebből egyértelműen következik, hogy aki grafikusként dolgozik, rendelkezik művészi vénával. Az OKJ Akadémia éppen ezért stílusosan a budapesti Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában, ismertebb nevén a Kisképzőben tartja grafikus tanfolyamait. A művészi környezet ugyanis bizonyítottan elősegíti a szakma tökéletes elsajátítását, és előhívja a tanulók rejtett művészi értékeit.

Forrás: Yolo Kft

A grafikus OKJ budapesti képzésén azonban nemcsak a szakmát sajátíthatjuk el kiemelkedő szinten, hanem felkészülhetünk akár az önálló vállalkozói létre is, amely nagyon nagy szabadságot ad.

Ezeket a pluszokat azonban online képzésen keresztül nem kaphatjuk meg, ahogy a folyamatos visszajelzéseket sem a munkáinkra. Nem beszélve arról, hogy egy „valós” OKJ grafikus szakmai képzés alatt már olyan mennyiségű referenciát és kapcsolati tőkét gyűjthetünk, amellyel sokkal könnyebben találunk állandó ügyfeleket, megrendelőket, partnereket. Azt pedig, hogy igazi végzettséget igazoló papírok lesznek a kezünkben, már mondanunk sem kell.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.