a nap cikke leves fehérbor csirkecomb ragu Kovács Lázár curry
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n. Ma egy különlegesen finom csirkeraguleves receptjét ismerhetitek meg.

A hidegre forduló időben egyre fontosabb, hogy curryvel készült ételt fogyasszunk, ugyanis ez a fűszer felmelegíti a testünket, ami a lélekre is visszahat: kimelegedve hamarosan jókedvre derülünk.

Hozzávalók 4 személyre:

3 darab bőr és csont nélkül csirke alsócomb
1 dl száraz fehérbor
2 dl tejszín
5 dl víz
1 teáskanál barna cukor
3 evőkanál olívaolaj
fél citrom reszelt héja
2 darab tisztított burgonya
1 darab zöldpaprika - nem csípős
1 szál póréhagyma, zölddel együtt
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 csomag petrezselyem
1 teáskanál curry
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só

Forrás: Lázár Chef
Forrás: Lázár Chef

Így készítsd el:
Az olívaolajon megpirítjuk a finomra vágott póréhagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott csirke alsócombot és a tisztított burgonyát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a barna cukrot és a zúzott fokhagymát, majd felöntjük száraz fehérborral, megszórjuk curryvel, és fedő alatt 10 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott zöldpaprikát, a tejszínt, vizet, reszelt citromhéjat, és ismét felforraljuk. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 20 perc

Extra tippünk

A leveshez fehér kenyér helyett fogyasszunk inkább rozsos, vagy teljes kiőrlésű lisztből sütött kenyeret.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.