Fenséges pulykacomb grillezett zöldségekkel

Forrás: Lázár Chef -
grillezés Lázár Chef receptjei pulykacomb sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Az ideális grillételeknek ezer titka van - ezek közül néhányat most megosztunk veletek!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

a pulyka elkészítéséhez:

4 darab pulykacomb
1,5 dl Barbecue-szósz
4 evőkanál olaj
5 dl víz
4 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál kakukkfű
1 teáskanál őrölt fekete bors
2 teáskanál só

a grillezett zöldségekhez:

1 darab ujjnyi vastagra szeletelt cukkini
1 darab ujjnyi vastagra szeletelt vöröshagyma
2 darab ujjnyi vastagra szeletelt paradicsom
0,5 dl olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál só
1 citrom reszelt héja
1 csomag apróra vágott koriander

Elkészítési idő: 90 perc + grillezés

Elkészítés:

A pulykacombokat sóval, őrölt fekete borssal, fokhagymával és BBQ-szósszal bedörzsöljük, vastag peremű sütőtepsire helyezzük, kevés olajat öntünk alá, majd 180 fokos sütőben elősütjük. 10 perc elteltével aláöntjük a vizet, lefóliázzuk, és 160 fokos sütőben még 80 percig sütjük. Ezután kivesszük és hagyjuk kihűlni. Közben a BBQ-mártást összekeverjük apróra vágott kakukkfűvel és 2 evőkanál visszamaradt pecsenyelével. A combok végét alufóliába tekerjük, majd a felhevített grillrácsra helyezzük őket. Minden oldalról szép pirosra sütjük úgy, hogy a BBQ-pecsenyelés szósszal folyamatosan kenegetjük. A felszeletelt zöldségeket ízesítés és fűszerezés nélkül meggrillezzük, majd az olajjal összekevert fűszeres lével összerázzuk őket egy keverőtálban. Húsok mellé köretként vagy önálló ételként is tálalhatjuk.

Extra tipp:

A pulykacomb akkor lesz szép színű és ropogós, ha a pároláskor visszamaradt pecsenyével összekeverjük a kész BBQ-szószt, és ezzel kenegetjük grillezés közben.
Pikáns élvezet: narancslében érlelt oldalashttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140619-lazar-chef-a-narancsleben-erlelt-oldalas-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoKímélő, frissítő falatok vasárnapra: fehérpecsenye joghurtos öntettelhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140613-lazar-chef-a-feherpecsenye-joghurtos-ontettel-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár Chef--Ez lesz a focivébé slágere a sörhöz: csípős, fűszeres kolbászkákhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140613-lazar-chef-a-csipos-fuszeres-kolbaszkak-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár Chef--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.