Egy fogás, amellyel bebizonyíthatod, mekkora spíler vagy a konyhában

Forrás: Lázár Chef -
Lázár Chef receptjei vadas marha sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Az igazán ízletes vadasmarha felejthetetlen íze sokakat rabul ejt - ha el tudod készíteni, lábaid előtt hevernek a vacsoravendégeid!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg marhahús
15 dkg szalonna
1,5 dl tejföl
5 dkg liszt
1 teáskanál cukor
5 dkg mustár
2 evőkanál ecet
1 darab vöröshagyma
20 dkg sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 darab zeller
2 darab babérlevél
3 szem borókabogyó
1 teáskanál só

Elkészítési idő: 120 perc

Elkészítés:

A zöldségeket megpucoljuk, azonos méretűre daraboljuk, majd a babérlevéllel, borókabogyóval és a sóval együtt annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. A zöldségeket félpuhára főzzük, és közben hozzákeverjük az ecetet is. Miután kihűlt, beletesszük a megtisztított marhahúst, és hűtőbe téve, akár 1 teljes napig pácoljuk. Kivesszük a marhahúst a pácból és megtűzdeljük szalonnával, elősütjük a sütőben, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és felöntjük 2 dl páclével. Letakarva puhára sütjük, majd fedő nélkül, pár perc alatt megpirítjuk. A zöldségeket egy fazékba rakjuk, hozzákeverjük a lisztet, megpirítjuk, majd felöntjük a maradék páclével. A cukrot elkaramellizáljuk, felöntjük egy kevés vízzel, ezután hozzákeverjük a zöldségekhez a tejföllel és a mustárral együtt, végül botmixerrel pürésítjük. A marhahússzeleteket tésztával, a forró mártással meglocsolva tálaljuk.

Extra tipp:

A marhahúst nem feltétlenül kell megtűzdelni szalonnával, csak ha van már benne gyakorlatunk. Ha nincs, akkor inkább pirítsuk mellé a szalonnát, majd vegyük ki az ételből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.