Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 227. rész. 

Azt mondják, egy jó házasságot az is össze tud tartani, ha az egyik nagyon szeret. Akkor nem baj, ha a másik kevésbé. 

Forrás: Dreamstime

Ahogy egy boríték akkor is leragad, ha csak az egyik fele enyves. Nem jól – de ragad. Ha megvizsgálod a „jónak” nevezett házasságokat, rendszerint így működnek. Nem égünk egyforma lángon. Az egyik erősebben szeret. Nekem ezt egy hetvenéves asszony mondta, hogy jó házasságuk titka az volt, hogy a férje nagyon szerette őt. S ő ezt az alacsonyabb lángon égő, józan baráti érzelmeivel okosan elfogadta. Viszonozni nem tudta. Nem is hazudta. Inkább hálás volt a párjának, mint szerette. És már ez is nagy mutatvány. 

Sokféle megalkuvás is kell manapság egy tartós kapcsolathoz. 

Persze, kérdés, hol van ennek a határa. Nem jártam utána, de úgy éreztem, ez az asszony ritkán volt boldog. És nem azért, mert a férjét, hanem mert önmagát sem tudta megszeretni egy hosszú életen át. S talán a párját is ezért.