Müller Péter: "A sok önáltatás után kibuggyan végre belőled az a mondat, amitől az életed fáj"

Forrás: Thinkstock -
bölcsesség probléma önáltatás Müller Péter elfogadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 264. rész.
"A kimondott szóval a probléma fele már meg van oldva, mert láthatóvá válik, valóvá lesz" Forrás: Thinkstock

Nehéz ám kimondani. Mert zavarosan kavarognak bennünk az érzések, gondolatok, mint halak a tóban. Nehéz elkapni azt az egyetlen, mélyvízi halat, mely a problémámat okozza. Erről szól a pszichológia. Hogy valami rossz, és fáj, de nem tudom felhozni a tudatom felszínére az igazi okát. Rendszerint nem az, amire az első pillanatban gondolok. Az még nem az IGAZI HAL – vissza kell dobni. Ezért javaslom, hogy írd le a gondolataidat, olyan őszintén, mintha az Istennel leveleznél. És keress olyan barátot, aki türelmesen meghallgat. S kivárja, amíg a sok önáltatás után kibuggyan végre belőled az a mondat, amitől az életed fáj.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.