Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 349. rész.

Lelkünk mélyén él egy varázsló. Életünk legmegrendítőbb pillanata az, amikor felismerjük, és rádöbbenünk arra, hogy sorsunkat mi magunk szőjük.

Bármilyen hihetetlen, tudattalanul tesszük magunkat beteggé, tudattalanul leszünk szerelmesek, tudattalanul választunk párt, rontjuk el a kapcsolatainkat – de ugyanonnan tudjuk meggyógyítani magunkat, szebbé tenni az életünket, megjavítani egy tönkrement házasságot. Ha még lehet és érdemes.

"Tudattalanul leszünk szerelmesek"Forrás: Shutterstock

Amíg nem döbbenünk rá rejtett sorsteremtő hatalmunkra, s arra, hogyan lehet azt megváltoztatni, másokat vádolunk a körülményeinkért. Ő a hibás, vele nem lehet, miattuk nem lehet! Áldozata vagyok mások hibáinak.

Szép Ernő színdarabjában egy ordító, üvöltő, őrült családi kavarodás közepén, melyben három gyereke, s a részeg férje rohangál össze-vissza, a Mama így kiált fel:
"Úristen, hogy kerültem én ezek közé?!!"