Müller Péter: A vidámsághoz a lelkünk mélyén át vezet az út

Forrás: Shutterstock -
boldogság lélek önfeledt vidámság Müller Péter derűlátás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 417. rész.
Önfeledtség szükséges ahhoz, hogy vidám légy Forrás: Shutterstock

Az Ön ugyanis nem derűs, nem boldog, nem vidám. Az Ön lelkünknek az a része, melynek egyetlen élete van a Földön. Párszor tízezer napot él, utána megszűnik, s mivel ezt tudja, gyakran szorong és fél. Múlandó tested, agyad és szíved középpontja az Ön, egy veszélyben lévő, és végül elsüllyedő hajónak a kapitánya, s ezért semmi oka a derűre. De igazi valód Lelked mélyén él. Ő az, akié nemcsak a hajó, de tenger is, az ég is, az egész világ - ő az, aki nem hal meg soha. Ő az, aki nem fél semmitől, s akinek a derű az alaptermészete, és az nem elveszíthető. A boldogságot még azok is ismerik, akik semmiféle istenben nem hisznek, mert bennük van, s ha mást nem, a hiányát azonnal megérzik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.