Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 431. rész.

A „Mágia" azt jelenti, hogy ami fejben már megvan, vágy, remény, érzés, gondolat, azt az ember valóvá is teszi.

Az embereket „mágikusan" lehet befolyásolni: félelmet, vágyat, szomjúságot kell kelteni bennük, s máris elindulnak a beteljesítés útjánForrás: Shutterstock

Lényegében mindig ez történik, de sajnos öntudatlanul. Félelmünket is valóra váltjuk, gyengeségünket, gyávaságunkat, szorongásainkat is. Beteggé tenni magunkat: mágia. Az „engem nem szeret senki", „én magányra vagyok ítélve," „én nem találok soha, senkit", a „nekem nem sikerül" mind mágikus gondolatok, s rendszerint valóra is válnak. Az embereket „mágikusan" lehet befolyásolni: félelmet, vágyat, szomjúságot kell kelteni bennük, s máris elindulnak a beteljesítés útján. Ha tanultál biciklizni, biztos tapasztaltad, hogy amikor kezdőként azt sugalltad magadnak: „Juj, csak rá ne menjek arra a kőre!" – tuti, hogy rámentél. Öntudatlan varázslód műve volt ez. Az Öntudatos varázslódé pedig, hogy tudsz biciklizni. S csak akkor gurulsz a kőre, ha akarsz.