Ilyen finom burgonyakrémlevest még biztosan soha nem ettél! Próbáld ki, ajánlom szeretettel!

Hozzávalók 4 főre

• 80 dkg burgonya
• 1 nagyobb fej vöröshagyma
• 0,5 dl olívaolaj
• 3 gerezd fokhagyma
• 2 dl tej
• 2 dl tejszín
• 3 dkg vaj (1 evőkanál)
• 10 dkg fehér cheddar sajt
• ½ sárga kaliforniai paprika
• ízlés szerint zöldségleveskocka

Burgonyakrémleves fehér cheddar sajttalForrás: Roberto konyhája

Elkészítése

Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk kockákra, aprítsuk hozzá a vöröshagymát és rakjuk fel annyi vízben főzni, amennyi ellepi. Forrás után ízesítsük sóval és borssal, adjuk hozzá az olívaolajat, és főzzük puhára a burgonyát. Amint megpuhult, adjuk hozzá a tejet, forraljuk fel újra, és lehúzva a tűzről botmixerrel pépesítsük le. A végén adjuk hozzá a tejszínt, keverjük alaposan össze, majd a vajat kis kockákban daraboljuk a tetejére, hogy ne bőrösödjön a leves. Tálalás előtt aprítsuk fel apró kockákra a kaliforniai paprikát, és szórjuk a tetejére, majd reszeljünk rá sajtot.