Gréta konyhája: thai zöldséges-mazsolás jázminrizs

jázmin rizs recept stőhr gréta vegán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A LifeNetwork tévé műsorán látható Gréta Konyhája című sorozatban Stőhr Gréta, a Life.hu vegán életmódtanácsadója a vegán, vagyis a kizárólag növényi eredetű alapanyagokat felhasználó konyha rejtelmeibe vezet be bennünket. Ma elmondja, hogyan készül a laktató thai zöldséges-mazsolás jázminrizs.

Köretként vagy önmagában is kiváló ebéd, vagy vacsora lehet. Minél több zöldséggel gazdagítjuk, annál laktatóbb és finomabb. Mindenképpen változatosabb, mint a sima fehérrizs, hiszen a jázminrizsnek különleges aromája van.

Forrás: Gréta konyhája

Hozzávalók:

200 gr jázminrizs
fél bögre mazsola
375 ml víz
1 db közepes cukkini
1 szál póréhagyma
1 közepes sárgarépa
3 ek vörös currypaszta
fűszerek (kairói sharoma, thai curry fűszer)
200 gr rizshez 375 ml víz, minden további száz grammhoz 125 ml víz kell

Elkészítés:

1. A 200 gr megmosott jázminrizst és a fél bögre megmosott mazsolát feltesszük 375 ml vízzel főni. Ha a víz felforrt, lefedjük, és takaréklángon 20 percig puhára pároljuk.
2. Eközben egy közepes méretű teflonserpenyőben kókuszolajat hevítünk, majd beletesszük a currypasztát és kevergetve megpirítjuk.
3. Rádobjuk a karikára vágott póréhagymát, pár percig kavargatva pároljuk, majd hozzáadjuk a zsülienre vágott répát és a cukkinit is. 10-15 percig lassú tűzön pároljuk, és rászórjuk a thai fűszereket.
4. Ha a rizs megfőtt, hozzáforgatjuk a zöldségekhez és melegen tálaljuk.

Elkészítési idő: 25-30 perc
Szükséges eszközök: kisebb lábas, közepes teflonserpenyő, kés, vágódeszka, 2 közepes üvegtál

Az alapanyagok, bármelyik nagy bevásárlóközpontban beszerezhetőek.
Itt tudod megnézni, hogyan készítem el a recepteket:


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.