Life Network leves recept stőhr gréta szilva vegán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A LifeNetwork tévé műsorán látható Gréta Konyhája című sorozatban Stőhr Gréta, a Life.hu vegán életmódtanácsadója a vegán, vagyis a kizárólag növényi eredetű alapanyagokat felhasználó konyha rejtelmeibe vezet be bennünket. Ezúttal egy őrülten finom, mandulás-fahéjas szilvakrémleves receptet ajánl.

Hozzávalók:

fél kg érett szilva
1 dl mandulatej
4-5 ek. nádcukor
1 tk. őrölt fahéj
1 tk. szegfűszeg
kókuszolaj
5 dl víz

Forrás: Gréta konyhája
Forrás: Gréta konyhája



Elkészítés:

1. A megmosott, filézett szilvákat kevés, hevített kókuszolajra dobjuk.
2. Megszórjuk nádcukorral, fahéjjal és szegfűszeggel, lassú tűzön karamellizáljuk, majd felengedjük öt deciliter vízzel.
3 Összeforraljuk kb. 10 percig, míg a szilvák nem kezdenek el levet ereszteni.
4. Ha a szilvák megpuhultak, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mandulatejet.
5. Krémesre turmixoljuk, ha túl sűrű, adunk hozzá még vizet. Tányérokra szedjük, de később, lehűtve is nagyon finom.

Elkészítési idő: 20 perc
Szükséges eszközök: levesesfazék, fakanál, kés, vágódeszka, botmixer, tálkák

Az alapanyagok bármelyik nagy bevásárlóközpontban beszerezhetők.

Itt tudod megnézni, hogyan készítem el a receptet:

http://videa.hu/player?v=URVGKcrix4CDvWLj

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.