Life Network recept brokkoli stőhr gréta vegán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A LifeNetwork tévé műsorán látható Gréta Konyhája című sorozatban Stőhr Gréta, a Life.hu vegán életmódtanácsadója a vegán, vagyis a kizárólag növényi eredetű alapanyagokat felhasználó konyha rejtelmeibe vezet be bennünket. Most megtudhatod tőle, hogyan készül a citromos-joghurtos brokkolisaláta.

Tökéletes friss hűsítő köret, vagy egymagában akár vacsora is lehet. A brokkoli erősen tisztító és rákellenes étel tele ásványi anyagokkal. A citromos íz pedig különlegessé teszi.

Forrás: Gréta konyhája
Forrás: Gréta konyhája

Hozzávalók:

1 fej kisebb brokkoli
1 biocitrom leve és héja
só, bors, vegamix
2,5 dl szójajoghurt
3 ek. tojásmentes majonéz vagy 1 fél érett avokádó
2 szál újhagyma vékony karikákra vágva
3 ek. kókuszolaj
3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

1. A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük.
2. Egy tapadásmentes serpenyőben kókuszolajat hevítünk és lefedve, pár perc alatt ropogósra pároljuk a brokkolikat.
3. Ezalatt összeállítjuk az öntetet a maradék hozzávalókból, és alaposan összekeverjük.
4. Ha a brokkoli kész, kihűtjük, majd meglocsoljuk a salátaöntettel. Jól átkeverjük, és 1 órára hűtőbe tesszük.

Elkészítési idő: 20 perc
Szükséges eszközök: közepes teflonserpenyő, salátás üvegtálak, kés, vágódeszka

Az alapanyagok bármelyik nagy bevásárlóközpontban beszerezhetők.

Itt tudod megnézni, hogyan készítem el a receptet:

http://videa.hu/player?v=zDZPkAX5wPJpORmi
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.