Almás pite újratöltve

Forrás: UFF -
alma Galambos Dorina Péterfi-Nagy Évi almás pite UFF-blog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n mutatnak egy-egy izgalmas ételt. Most extra recepttel jelentkeznek abból az alkalomból, hogy megsütöttek egy kis házi pitét. Próbáld ki a receptet te is!

Javában tart az almaszezon - így most érdemes minél többet fogyasztani a frissen érett, zamatos gyümölcsből. Ha megédesítenéd az almás pillanatokat, készítsd el a nagymamád szuperreceptjét, az almás pitét! Az Uff-lányok így lesték el a klasszikus sütemény elkészítésének titkos fogásait.

Forrás: UFF

Hozzávalók:

1 db tojás
150 g cukor
500 g liszt
csipet só
250 g vaj
1-2 evőkanál tejföl
1 csomag sütőpor

töltelék:

8 db alma
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál fahéj
1 db citrom

tetejére:

1 db tojássárgája

Az almát megmossuk, megtisztítjuk, lereszeljük. A citrom levével összekeverjük. Addig a tészta hozzávalóiból lágy tésztát gyúrunk. Kettévesszük. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, kilisztezett tepsibe nyújtjuk az egyik tésztát. Az alma levét kinyomkodjuk, összekeverjük a cukrokkal és a fahéjjal. A tésztára rakjuk a tölteléket, ráhelyezzük a kinyújtott másik tésztát. Villával megböködjük, és a tojás sárgájával megkenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sül. Jó étvágyat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.