A balettsportcipő lesz az új őrület: kecsesek, rugalmasak és strapabíróak

 Kiko Kostadinov Ballet Hybrid Shoes
lyst/ Kiko Kostadinov -
cipő balett sportcipő
Rugalmasság, romantika és kényelem: ezeket összesíti a legújabb cipőtrend, ami a balettcipő és a sportcipő keverékéből jött létre.

Idén ismét divatba jönnek a balettcipők, de egy újragondolt változatuk: sportosabbak és strapabíróbbak, de megmaradt az eredeti formára jellemző rugalmasságuk és persze a kecsességük is. Először Simone Rocha tervező kollekciójában jelent meg ez a dizájn, de mostanra más márkák is elkezdték piacra dobni a saját tervezésű balettsportcipőiket. Egyes darabokat fűző helyett az eredeti tánccipőre jellemző masnival kell megkötni, de vannak fűző nélküli, vékony pántokkalm vagy csatokkal rendelekzők is. 

Ballet Hybrid Shoes
Forrás: lyst/ Kiko Kostadinov

A különböző dizájnok közös tulajdonsága, hogy talpuk sportosabb és vastagabb, de könnyed. Vannak, amelyek inkább egy futócipőhöz hasonlítanak, ám szatén anyaguk miatt kecsesebbek, mint az egyszerű sportcipők - írja a New York Post.

Street Style - Day 3: Milan Fashion Week Autumn/Winter 2019/20
A különböző dizájnok közös tulajdonsága, hogy talpuk sportosabb és vastagabb, de könnyed
Forrás: Getty Images/Melodie Jeng


 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.