Ha nem akarsz "olcsó" megjelenést, ezeket a ruhadarabokat ne viseld

szaggatott farmer, nő, divat
Shutterstock - Alena Ozerova
elegancia megjelenés olcsó
Ha letisztult, elegáns öltözéket szeretnénk, akkor érdemes az alábbi részletekre odafigyelni: ezekkel ronthatjuk el az összhatást.

Az elegáns, időtálló stílussal nem lehet melléfogni, főleg akkor, ha nem akarjuk évente, a legutolsó divat szerint átrendezni a ruhatárunkat. Szánjuk rá az időnket, és tervezzük meg alaposan, milyen darabokra is költünk, ebben nyújt segítséget a TikTok népszerű divatszakértője, Level Blue, aki praktikus tanácsokat ad azzal kapcsolatban, hogyan állíthatunk össze magunknak elegáns ruhatárat. Nemrég feltöltött videójában összeszedte, mik azok a részletek, amik "olcsóvá" teszik a megjelenést, öltözéket. Ebben az esetben az "olcsó" nem feltétlenül a ruhadarab árára vonatkozik - bár sok esetben van összefüggés -, hanem arra, hogy miyen összhatást, megjelenést kölcsönöz a viselőjének az adott darab. Ezeket érdemes kerülni:

1. Nagy, fényes gombok

A nagy, fényes gombok, vagy az egyértelműen műanyag, aranyozott gombok, azonnal slampos, "olcsó" megjelenést kölcsönöznek. Vagyis ezeket érdemes kerülni abban az esetben, ha elegáns összhatást szeretnénk elérni.

2. Szegecsek, strasszok

A csillogó kövek ugyan bizonyos mértékben akár lehetnének elegánsak is, de általában ezek a finom megoldások csak drága, dizájner darabokon jelennek meg, az átlagos ruhaboltokban található strasszos, szegecses, köves stb. ruhák csak ezek másolatai, ami meg is látszik rajtuk. Jobb, ha inkább teljesen elkerüljük ezeket.

farmerdzseki, strasszos, köves dzseki
A kövekről, strasszokról, eltúlzott díszítő elemekről mondjunk le
Forrás: Shutterstock

3.  Szakadt, szaggatott darabok

Ugyan egykor nagyon divatosak voltak a szaggatott farmerek, ha a letisztult megjelenés a cél, akkor ezekről le kell mondanunk, és ez nemcsak a farmerekre vonatkozik, hanem azokra a szoknyákra és pulcsikra is, amiknek a vége befejezetlen, szakadt. Még ha világosan látszik is a ruhadarabon, hogy direkt ilyen, a megjelenést rendezetlenné teszi. 

szaggatott farmer
A szaggatott ruhadarabok nem elegánsak
Forrás: Shutterstock

4. Vékony, áttetsző anyagok

Azok a vékony anyagú, vagy áttetsző felsők, ruhák, amiket a fast fashion boltokban megvásárolhatunk, általában a legolcsóbb szövetből készülnek, ami meg is látszik a megjelenésükön, nem beszélve arról, hogyan néznek ki egy-két mosás után. Ezekkel a legnagyobb probléma az, hogy nem tartósak, vagyis hiába jutottunk hozzá viszonylag olcsón, valószínűleg nem fogjuk tudni sokáig viselni. 

áttetsző felső
A vékony anyagú, olcsó ruhadarabok nem tartósak
Forrás: Shutterstock

5. Kötött felsők

A kötött felsők alapvetően nem számítanak rossz választásnak, csak akkor, ha a fast fashion boltokban vásárolunk, méghozzá olcsóbb darabokat. Ezek ugyanis általában poliészterből készülnek, és el fogják veszíteni az alakjukat néhány mosás után, ráadásul a viselésük sem olyan komfortos. 

kötött pulcsi
A nem megfelelő anyagból készült kötött pulcsik hamar tönkremennek
Forrás: Shutterstock
@level_blue 5 things that make your clothing look cheap 😬 Get your Eleagant Shopping Guide to look chic & classy 🥂 link in my profile #elegant #elegantlady #elegance #elegantwoman #howtolookexpensive #classystyle #chicstyle #highsociety #oldmoney #affluence #howtobealady #levelup #quiteluxury ♬ original sound - Level Blue


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.