Divatosan plusz kilókkal is? Stílusok, amik mindenkinek jól állnak

A,Young,Blonde,Woman,Plus,Size,Model,Sits,With,A
Shutterstock/Copyright (c) 2024 illustrissima/Shutterstock. - illustrissima
túlsúly ruhadarab önbizalom
Az elmúlt évtizedekben a divatipar fokozatosan felismerte, hogy a szépség nem egyetlen méretben létezik. Ennek köszönhetően egyre több olyan stílus és ruhadarab jelenik meg, amelyeket bátran viselhetnek azok is, akik plusz kilókkal rendelkeznek. De hogyan lehetünk igazán divatosak és magabiztosak függetlenül a testsúlytól? Íme néhány tipp és stílus, amelyek minden testalkaton jól mutatnak.

Be kell, hogy lássuk végre, hogy nem csak a vékony testalkatúaké a világ. Ha a plusz kilók be is zavarnak a tökéletes megjelenésben, ugyanúgy lehetünk vonzóak és stílusosak teltebben is. Most összegyűjtöttük, hogy mikre érdemes figyelni, hogy teljes legyen az összkép.

plusz kilók
Bátran viselhetnek sok stílust azok is, akiken plusz kilók vannak 
Forrás: Shutterstock

Jól szabott ruhák: az alapdarabok fontossága plusz kilók eseténél is

A megfelelően szabott ruhák csodákra képesek. Egy jól szabott blézer vagy egy klasszikus vonalú szoknya kiemelheti az előnyös testrészeket, miközben kényelmes és elegáns megjelenést biztosít. A testhezálló, de nem túl szoros darabok segíthetnek abban, hogy magabiztosan mozogjunk.

Rétegezés az elegáns megoldás

A rétegezés nemcsak praktikus a hűvösebb hónapokban, hanem stílusos is. Egy könnyű kardigán vagy egy hosszú mellény remekül feldobhatja az egyszerű öltözéket, miközben optikailag nyújtja a sziluettet. A rétegezés lehetőséget ad arra is, hogy különböző textúrákat és színeket kombináljunk, egyedi megjelenést teremtve.

Monokróm stílus: a színek ereje

A monokróm, azaz egy szín különböző árnyalataiból összeállított szett nemcsak elegáns, hanem optikailag is karcsúsít. Egy egyszínű öltözék hosszabbítja és vékonyítja az alakot, különösen, ha sötétebb tónusokat választunk. Azonban nem csak a fekete lehet nyerő – a mélykék, sötétzöld vagy burgundi is remek választás.

Minták és textúrák: játszunk a részletekkel

A megfelelő minták és textúrák használata segíthet abban, hogy kiemeljük vagy éppen eltakarjuk a különböző testrészeket. A függőleges csíkok, a kisebb, diszkrét minták, illetve a strukturált anyagok mind előnyösek lehetnek. Fontos azonban, hogy kerüljük a túl nagy, túl kontrasztos mintákat, amelyek feleslegesen vonzzák a tekintetet.

Kiegészítők, avagy az apró részletek nagy hatása

A megfelelő kiegészítők szintén sokat tehetnek a megjelenésért. Egy szép öv, egy hangsúlyos nyaklánc vagy egy elegáns fülbevaló mind hozzájárulhat ahhoz, hogy az öltözékünk teljes legyen. A kiegészítők segítségével könnyen terelhetjük a figyelmet a legelőnyösebb testrészekre.

A kényelmes és stílusos lábbeli

A megfelelő cipő nemcsak kényelmes, hanem stílusos is lehet. Egy jól megválasztott magassarkú cipő vagy egy elegáns balerina növelheti az önbizalmat és az eleganciát. Fontos, hogy a cipő illeszkedjen az öltözék többi részéhez és hozzájáruljon a harmonikus megjelenéshez.

cipők, tavasz, nyár, lábbeli, cipő
A megfelelő cipő nemcsak kényelmes, hanem stílusos is lehet
Forrás: Shutterstock/Leszek Czerwonka

Önbizalom: a legfontosabb kiegészítő

Végül, de nem utolsósorban a legfontosabb stílustipp az önbizalom. Bármilyen ruhát is viselünk, a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat benne. Az önbizalom ragyogóvá tesz és semmilyen divatos darab nem pótolhatja.

A divat nem egyetlen méretre szabott és mindenkinek megvan a lehetősége arra, hogy stílusosan és magabiztosan öltözködjön, függetlenül a testalkatától.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.