Az újraértelmezett divat: trendi még a szakadt farmer?

lyukas, rongyos farmer
Shutterstock - Phoenixns
nadrág sokszínű merész vagány
Az utcai, hétköznapi divat folyamatosan változik, izgalmasabbnál izgalmasabb trendek formálódnak. Az egyik ilyen állandó, mégis újra és újra megújuló darab a szakadt farmer. De vajon még mindig menő vagy ideje lenne búcsút inteni neki?

A minimalista divat mellett egy-egy merészebb darab is közkedveltté vált, ilyen a véletlenszerűen szakadt farmer is. Mindig mindenhol vagány, egyedi megjelenést biztosít.  

szakadt farmer
A szakadt farmer története a '70-es évek punk kultúrájáig nyúlik vissza
Forrás: Shutterstock/MS_studio/

Története

A szakadt farmer története a '70-es évek punk kultúrájáig nyúlik vissza, amikor a fiatalok a lázadás és az egyediség kifejezésére hordták őket. Azóta a szakadt farmer különböző formában tért vissza a divat élvonalába és a '90-es évek grunge stílusa is új lendületet adott neki. Az elmúlt évtizedben pedig a mainstream divat is befogadta ezt a merész darabot. Az elmúlt években a sztárok és az influenszerek előszeretettel viselték a mindennapokban és a vörös szőnyegen egyaránt.

A mai, újra gondolt szakadt farmer

Ahogyan 2024-be léptünk, a szakadt farmer újabb reneszánszát éli. Az utóbbi évek minimalista trendjei után ismét teret nyernek a merészebb, egyéniséget sugárzó darabok. Azonban a mai szakadt farmerek már nem csupán a véletlenszerűen szakadó lyukakról szólnak. A divattervezők kreatív megoldásokkal, precíz elhelyezésű szakadásokkal, hímzésekkel, és különböző anyagok kombinációjával új szintre emelik ezt a klasszikus darabot.  

A divat fenntarthatósága is nagy szerepet játszik abban, hogy a szakadt farmer újra trendi. Sok márka elkötelezte magát a környezetvédelem mellett és újrahasznosított anyagokból készítenek farmereket, melyek így nemcsak stílusosak, de környezetbarátok is.  

Az egyedi, kézzel készült szakadások és díszítések pedig minden darabot különlegessé tesznek, így a viselője valóban egyedi stílust képviselhet.

A “street style” királya

Az utcai divatban továbbra is a szakadt farmer az egyik legkedveltebb darab. Kombinálható szinte bármivel, a sportos pólóktól kezdve a kifinomult blúzokig. A sneaker rajongók és a magas sarkú cipők hívei egyaránt megtalálják benne a számításukat. A különböző szabásvonalak – legyen az skinny, boyfriend, vagy mom jeans – pedig biztosítják, hogy mindenki megtalálja a saját stílusához illő darabot.  

A kreatív megközelítések és az új technológiák alkalmazása révén a szakadt farmer minden szezonban új életre kel. Az extravagáns szakadások, a nem mindennapi anyagpárosítások és a futurisztikus dizájnok tovább növelik a szakadt farmer vonzerejét.  

Tehát, trendi még a szakadt farmer? A válasz egyértelműen igen. Akár a hétköznapi utcai viselet részeként, akár a kifutók csillogó világában, a szakadt farmer továbbra is meghatározó darab marad a divat világában. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.