fashion week vásárlás a nap cikke leárazás olcsó ruha Nyár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt a nagy leárazások ideje, és ilyenkor bizony nehéz nem elragadtatni magunkat. Nem állítunk hamisat, ha azt mondjuk, mindenki vásárolt már olyan akciós ruhadarabot, aminek kecsegtető volt az ára, aztán a szekrénye mélyén landolt. A Life.hu tippjeivel most elkerülheted az efféle baklövéseket.

Vásárlás előtt



Tervezz előre

Még az árleszállítás előtt nézz szét a boltokban, esetleg azok honlapjain, hogy megismerd a kollekciót, kinézd azokat a darabokat, amelyeket szeretnél majd megvenni. Így már ismerősként válogathatsz, ha eljön az akciók ideje. Jó ötlet előre meghatározni a büdzsét, ez legyen akkora összeg, melyet nyugodtan elkölthetsz, így elkerülheted a vásárlás utáni bűntudatot.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Készíts listát az áhított ruhadarabokról

Mire van szükséged? Érdemes ilyenkor beszerezni az alapdarabokat. Egy bőrdzseki, egy szép táska, a kis fekete vagy a tökéletes farmernadrág a legjobb választás ilyenkor. Ha egy szép kasmírpulóverre vagy selyemingre vágysz, azt is most ajánlatos megvenni, hiszen máskor sokkal drágábbak ezek a darabok.

Vásárlás közben



Megvennéd teljes áron?

Olcsón megvenni valamit nagyon csábító, főleg, ha beleszeretünk valamibe. Mielőtt a kasszához indulsz, bizonyosodj meg róla, hogy az adott ruha pont a te stílusod. Akkor vásároltál jól, ha otthon felpróbálva a tükör előtt úgy gondolod, hogy ezt bizony eredeti áron is megvetted volna.

Öltözz kényelmesen

Nagyon fontos, hogy olyan ruhát viselj ilyenkor, amit egyszerű le-föl venni, hiszen elég valószínű, hogy többször megfordulsz a próbafülkében. Amikor a leárazásokon vásárolsz, biztosan te is az akciós termékek között válogatsz szívesebben, mint a próbafülkében totojázol. Nyáron nagy eséllyel szandálban indulsz útnak, ezért legyen nálad zokni és harisnya a cipő-, illetve ruhapróbáláshoz.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Duplázz

Mindannyian tudjuk, mennyire nehéz a tökéletes farmernadrágot megtalálni. Ha most a leárazások alkalmával mégis sikerül, érdemes kettőt is venni belőle. Az egyiket rakd el, és akkor vedd csak elő, ha az első már kezd kinyúlni, fakulni. Hidd el, hálás leszel még magadnak!

Próbálj, mielőtt fizetsz

Kiábrándítóak lehetnek a hosszú sorok a pénztáraknál, de nem árt felpróbálni a ruhadarabokat. Ne ess abba a hibába, hogy próba nélkül, ránézésre veszed meg őket. Mindig kérdezz rá, van-e még esetleg méret, és nézd át a terméket, hogy lyukas-e, hiányzik-e gomb róla, vagy rossz-e a cipzárja.

Tartsd magadnál végig a terméket

Ha nem vagy biztos egy darabot illetően, azért legyen nálad végig, amíg az üzletben nézelődsz, hiszen hamar lecsaphat rá valaki más. Így nem leszel csalódott, hogy elvitték, ha mégis úgy döntenél, hogy megveszed.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Kérdezz rá a garanciális feltételekre

Ma már egyre ritkább, de azért még van olyan üzlet, amelyik csak cserelehetőséget kínál leárazott termékekre, vagy ajándékkártyára való feltöltését az adott összegnek. Ezért csak akkor vedd meg a terméket, ha teljesen biztos vagy benne, hogy van másik is a boltban, amire esetleg vissza tudod cserélni.

Plusz egy opció: online shopping

Bár az Inditex boltok (Zara, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, Oysho) sajnos még nem szállítanak Magyarországra, az internetes vásárlás sokkal nagyobb választékot rejt magában, mint az itthoni üzletek. Érdemes a Mango honlapját böngészni, hiszen ha a boltban már nincs is az adott ruhadarabból méret, lehet, hogy online még elérhető, és ha a hozzád legközelebb eső boltba kéred a szállítást, akkor még ingyenes is. Ha biztos vagy a méretedet illetően, megéri a Topshop és az Asos kínálatából is szemezgetni, nagyon különleges ruhákból válogathatsz, ráadásul kedvező áron szállítanak Magyarországra is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.