Öngyilkosságba menekült a magyar szépségkirálynő! A tragédia megrázta az országot

öngyilkos szépségkirálynő öngyilkosság Magyar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Éppen 29 évvel ezelőtt, július 10-én vetett véget életének Molnár Csilla szépségkirálynő. 

Molnár Csilla első szépségversenyére 1985-ben jelentkezett, ahol 4. helyezést ért el. Ez elég volt ahhoz, hogy októberben részt vehessen a Magyarország szépe vetélkedőn, ahol toronymagasan nyert a többi lánnyal szemben. Miközben a fejére került a korona, zavartan mosolygott, ide-oda nézelődött kislányosan, szegényen látszott, hogy fel sem fogja, mi történt vele, nem igazán tudta kezelni a helyzetet. A zsűri azzal indokolta döntését, hogy Csillában minden királynői vonás megvan. Az arca gyönyörű, a teste, tartása tökéletes és kecses, minden mozdulata előkelő. A korona mellé számos nagyszerű ajándék is járt: háromnapos bécsi út, Pauer Gyula szobrot készített róla, 50 ezer forintos reklámszerződés, amit azonban végül nem fogadott el. Meg persze az igazi fődíj, a lehetőség, hogy ő képviselje hazánkat a máltai Miss Európa-döntőn. A megtiszteltetés igen nagy volt, a győzelem örömteli, azonban a következményekről, arról, hogy milyen kötelezettségekkel jár a korona, senki sem beszélt. Senki nem tájékoztatta sem Csillát, sem családját a továbbiakról. Így kezdődött a mélyzuhanás.

Az egész versenybe azért kezdett bele, mert jó bulinak tűnt, egy nagy játéknak. Idővel azonban a játék eldurvult. Miután nyert, mindenki vele kezdett foglalkozni. Hirtelenjében lett egy ismeretlen sztárja az országnak, akiről mindenki mindent tudni akart, mert ilyet még nem láttak. Csilla celeb lett egy olyan országban, amely még nem tudta, mi az a celebség. Jobbra húzták, balra tolták szegény lányt, mindenki úgy tett, mintha ő fedezte volna fel, és követelésekkel álltak elő, rengeteg pénzt kerestek rajta, míg neki alig jutott valami. Az irigyek köszörülték a nyelvüket, mindenfélét pletykáltak, telefonon zaklatták a családot, feljelentették őket. A rosszmájúak csak mondták a magukét, köpködtek becsületes, jóakaratú embereket bántva ezzel. Meg is lett az eredménye a sok fröcsögésnek. Az addigi családi nyugalom megbomlott, mindenki ideges volt, zaklatott, a feszültég pedig ráment az egészségükre és kapcsolatukra is. Nem lehetett tovább bírni, Csilla sem bírta tovább, hogy így összecsaptak a feje fölött a hullámok, és végzetes döntésre szánta el magát. 1986. július 10-én fájdalomcsillapító gyógyszereket vett be, de megbánta. Édesanyja felszaladt a lányhoz, aki akkor azt mondta:

Anyuka, nem akarok meghalni!

Segíteni azonban már az orvosok sem tudtak rajta. Meghalt, pedig nem is akart öngyilkos lenni.

Molnár Csilla Andrea 1969. január 20-án született Kaposváron. Fonyódon nőtt fel, családja vendéglátásból élt. Itt járt iskolába is, a Mátyás Király Gimnázium tanulója volt, amikor 16 évesen, 1985 tavaszán jelentkezett a híres és, mint tudjuk, számára sorsfordító szépségversenyre. A versenyfelhívásra egy osztálytársa bukkant rá, aki biztatta Csillát, hogy jelentkezzenek mindketten. Biztos jó bulinak tartották. Lássuk be, ilyen szépségversenyre korábban még nem volt példa, így az emberek nem tudták, mivel is jár egy ilyen műsor. Még maguk a szervezők sem voltak pontosan tisztában vele. Csilla jelentkezett, édesanyja pedig nem tiltotta neki, hiszen ő sem tudhatott többet másoknál, nem sejtett rosszat. Édesapja jobban tiltakozott, de hát beszélhet az ember egy 16 éves lánynak... Ráadásul tavasz volt, a balatoni főszezon előtti szorgos időszak. Így a család dolgozott, Csilla pedig mit sem sejtve elindult a végzetes hírnév felé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.