5 film, amit divatmániásoknak kötelező megnézni

Forrás: Youtube -
fashion week film Vogue Coco Chanel Karl Lagerfeld divatmániás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legtöbbünknek a Szex és New York volt az első meghatározó sorozat és filmélmény, amiből márkákat tanultunk meg, és öltözködési tippeket loptunk. Most az alapélményen túllépve mutatunk be 5 filmet, ami divatmániásoknak kötelező. 

1. Az ördög Pradát visel

Nem sokkal, de a Szex és New Yorknál még mindig kevésbé elcsépelt film, ami a nem divatmániások körében is ismert. A filmet a Vogue kőkemény főszerkesztője, Anna Wintour ihlette, habár ezt a tényt ő maga mindig is hárította. A film jelmeztervezője egyébként az a Patricia Field volt, aki a Szex és New Yorkot is naggyá tette. Fieldnek köszönhetően Az ördög Pradát viselben a Chanel vállalta Anne Hathaway öltöztetését, Meryl Streepét pedig a Prada, de a Dolce & Gabbana és a Calvin Klein szintén segítette a stylistot.

Forrás: AFP

2. Coco Chanel

A talán leghíresebb korszakalkotó divattervező életét mutatja be Audrey Tatou főszereplésével a Coco Chanel című film. Egyébként az eredeti címe sokkal izgalmasabb: Coco avant Chanel, vagyis Coco a Chanel előtt. A film attól kezdve, hogy a testvérével árvaházba kerül, azon keresztül, hogy kávéházban énekel, varrni kezd, Coco egész életét bemutatja. A szerelmek, a divatlázadások, a férfiingek és a maszkulin vonalak iránti szenvedélye és a legnagyobb sikerek is helyet kapnak a filmben.

Forrás: Youtube

Stílust teremtettek – Ők Párizs legnagyobb divatikonjai!

Merészség, a konvenciókon való túllépés, stílusteremtés – ez jellemzi azokat a nagy tervezőket, akik a 20. században átírták a divat történelmét. Coco Chanel, Christian Dior, Yves Saint-Laurent mind nagy hatású tervezők, akiknek a neve összeforrt Párizzsal. Olvasd el a Life.hu cikkét!

3. Lagerfeld titkai

88 perc a Chanel köztudottan szigorú tervezőjének életéről, akinek a múltjában rengeteg ködösített részlet van. Több botrányos kijelentése is bizonyította, hogy a kifinomult ízléséhez korántsem illik a modora. Lagerfeld szerint valójában mindenki, aki kritizálja a modellek alkatát, irigy és kövér. „Ezek a dagadt nők csak ülnek a tévé előtt, zabálják a chipset, és kijelentik, hogy a modellek kórosan vékonyak és undorítóak” – állítja Lagerfeld. Ám a divatvilág az álmokról szól. A divatguru szerint pedig a kifutón senki sem akar gömbölyded nőket bámulni. Megosztó személyiségébe enged bepillantást ez a dokumentumfilm.

Forrás: giphy.com

4. A szeptemberi szám

A Vogue a divatvilág legfontosabb magazinja. A lap teljesen összeforrt Anna Wintour nevével, ami nem is csoda, hiszen a divat nagyasszonya lassan harminc éve főszerkesztője a lapnak. A keze alatt alakult, formálódott a lap, és lett a globális divatszakma Bibliája. A portréfilm bemutatja Anna Wintourt, megpróbálja fölfedni személyisége varázsának titkát. Elvisz a színfalak mögé, a zárt ajtók mögött zajló szerkesztőségi megbeszélésekre, és bepillantást nyújt egy fáradságos, ugyanakkor szenvedéllyel teli, érzelmileg is megerőltető folyamatba, a lapkészítés titkába.

Forrás: Instagram/voguemagazine

5. Advanced Style

Sajnos csak angol nyelven elérhető, de még annak is érdemes megnézni, aki nincs tökéletesen otthon ebben a nyelvben, hiszen a képi világa is magával ragadó. Hogy miért? Hát azért, mert hét divatmániás New York-i hölgyről szól a történet, akik a 70-es, 80-as, sőt 90-es éveikben járnak, de még mindig fontos számukra, a stílus és az önkifejezés. Extravagáns öltözködésükkel egyetlen céljuk, hogy igazán jól érezzék magukat a bőrükben, hiszen 90 felett is jó élni! Néhányuk inspiráló életéről korábban mi is írtunk!

Forrás: Youtube

Mi a titkuk? Ők a legstílusosabb nők 75 és 100 között

Bizony, 75 és 100 között is van élet, ráadásul nem is akármilyen. Ha a jó egészség megadatik, ebben a korban is lehet szárnyalni, kibontakozni, stílusosnak lenni, és ünnepelni az életet. Íme, 6 nő, akik éppen így tesznek!
Az internetről rendeltek menyasszonyi ruhát, és nagyon megbánták – Fotók!http://www.life.hu/trend/20160805-az-internetrol-rendeltek-menyasszonyi-ruhat-es-nagyon-megbantak-a-vasarlast.htmlAz internetes vásárlásnak rengeteg hátulütője van. Sajnos egyre több a megbízhatatlan oldal, ahonnan korántsem azt az árut kapjuk, amit a kép alapján kiválasztunk. Sokan pedig még a nagy napra is online rendelik meg az álomruhájukat, amit nemritkán meg is bánnak. TrendOrigoIsmeretlen pucér popsi lopta el a show-t a vörös szőnyegen – Heti stílusmustrahttp://www.life.hu/trend/20160805-heti-stilusmustra-szerepel-benne-cara-delevingne-tara-reid-jessica-alba.htmlEzen a héten ízelítőt kaptunk abból, milyen egy Z kategóriás film premierje, és abból is, milyen az igazi popsivillantás. Következzenek a részletek! TrendOrigoÍgy sminkelj, ha Oroszlán a csillagjegyedhttp://www.life.hu/trend/20160805-igy-sminkelj-ha-oroszlan-a-csillagjegyed-larion-oscar-tanacsai.htmlMinden csillagjegyhez tartoznak bizonyos személyiségjegyek, amelyek meghatározzák, hogy milyen az alaptermészeted, a mentalitásod és a stílusod. Larion Oscar most azt is elárulja, milyen smink illik hozzád, ha az Oroszlán havában születtél. Trend--Dögösek vagy ijesztőek? Magyar celebek smink nélkül 1. részhttp://www.life.hu/trend/20160804-magyar-celebek-smink-nelkul-sarka-kata-horvath-eva-dukai-regina-nez-ki-jobban.htmlSokaknak elképesztően jól áll a természetesség, míg mást, akit már megszoktunk talpig sminkben, szinte alig ismerünk meg a kozmetikumok nélkül. Nézzük, a magyar celebek közül ki melyik csoportba tartozik! TrendOrigo10 kultikus divatpillanat a Trainspottingbólhttp://www.life.hu/trend/20160803-trainspotting-stilus1996bol.html"Válaszd az életet. Válaszd a munkát. Válaszd a karriert. Válaszd a rohadt nagy TV-t. Válaszd a mosógépeket, kocsikat, CD lejátszókat és elektromos konzervnyitókat. Válaszd az egészséget, az alacsony koleszterinszintet és a fogászati ellátást. Válaszd a fixkamatozású jelzálog-kölcsönt. Válassz első otthont, válaszd meg a barátaidat. Válassz szabadidőruhát és hozzáillő sporttáskát..." – Ki hitte volna, hogy 20 évvel a kultikus film megszületése után újabb részt készítenek az alkotók: Renton, Spud, Beteg Fiú és Begbie 1996 után hamarosan visszatérnek a mozikba, így ideje feleleveníteni a régi élményeket. Lássuk, hogyan vett le a lábunkról annak idején a Trainspotting stílus. Trend--7 divatbaki, amit semmiképpen ne kövess el a munkahelyedenhttp://www.life.hu/trend/20160727-divatbakik-amiket-semmikeppen-ne-kovess-el-a-munkahelyeden.htmlMég akkor is, ha dress code nem szabályozza, hogy pontosan mit kell viselned a munkahelyeden, érdemes néhány íratlan szabályt betartani. Különösen igaz ez nyáron, amikor hajlamosabbak vagyunk igencsak lazán felöltözni. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.