Már Nizzában sem lehet burkiniben strandolni

Forrás: AFP/Fethi Belaid -
burkini iszlám Nizza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nizzában is betiltották a muszlim fürdőruhát – a polgármester azzal indokolja a tiltást: a teljes testet eltakaró viselet nem egyeztethető össze a francia társadalom által elfogadott társadalmi érintkezési normákkal. A héten Manuel Valls miniszterelnök támogatásáról biztosította a tiltás mellett döntő polgármestereket.
Burkiniben fürdő nő egy tunéziai strandon Forrás: AFP/Fethi Belaid

Manuel Valls kormányfő először szerdán beszélt az országban élénk vitát kiváltó intézkedésekről. Szerinte a burkini viselése nem egyeztethető össze a francia köztársaság értékeivel, és "provokációval szembesülve a nemzetnek meg kell védenie magát".

A hétvégén már az első bírságokat is kiszabták a ruhadarab viseléséért,

Cannes-ban négy nő kapott fejenként 38 eurós büntetést, hat, szintén burkiniben strandoló nő pedig ezt látva távozott a strandról.

Szintén a hétvégén Korzikán konfliktushoz is vezetett a ruhadarab. Észak-afrikai migránsok fejszével támadtak rá azokra, akik a társaságukban burkiniben strandoló nőkről készítettek fényképeket. A támadás miatt öten kerültek kórházba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.