Itt az igazság Diana hercegnő menyasszonyi ruhájáról - Megszólal a tervező

fashion week esküvő menyasszonyi ruha titok Diana hercegnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Diana hercegnő úgy nézett ki csodálatos esküvői ruhájában, mintha egy tündérmeséből lépett volna elő. 35 éve már, hogy a világ először rácsodálkozott erre a csodálatos darabra, és azóta sem sikerült egyik tervezőnek sem ennél ikonikusabb darabot terveznie.

David Emanuel, a ruha tervezője úgy érezte, hogy ennyi idő már elárulhat pár titkot élete művéről, Diana ruhájáról. Elmondta, mi inspirálta őt, mikor ezt a csodás ruhát tervezte:
"Azt akartam, hogy a ruha kifejezze azt, hogy még Lady Diana Spencer vonul be a Szent Pál katedrálisba, de már Wales hercegnője jön ki onnan."

Forrás: AFP/Kevin Winter

A darabot szigorúan örizték az esküvő napjáig, semmilyen részlet nem derülhetett ki róla. Sőt, a ma 69 éves Emanuel tervezett egy másik ruhát is. Fel akart készülni arra a vészhelyzetre, ha valaki kiszivárogtatná az eredeti ruha terveit.

Az ikonikus menyasszonyi ruha értékét 6000 angol fontra becsülték, és Prince Harry örökölte meg, mikor betöltötte harmincadik életévét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.