szempilla szépségápolás smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csábítás első legfontosabb „kelléke” az igéző tekintet, így érdemes tudni, hogyan kell igazán csodálatossá varázsolni a pilláidat. Fogadd meg Larion Oscar tanácsait! 
  • Mielőtt sminkelnél, alaposan távolítsd el a szennyeződéseket a pilládról. A sminkelés során szemmel alig észrevehető, mikroméretű porok ragadhatnak a pillákba, ezért mielőtt kifestenéd, egy spirálos kefével fésüld ki a pilláidat. Ezzel megakadályozod, hogy a tégelybe kerüljenek ezek a porok, amiktől minőségi károsodás léphet fel, és a festékanyag becsomósodásához vezethet. Ráadásul a szempillaspirál is csak a tiszta pillákon marad meg szépen.
Forrás: Thinkstock
  • Soha ne fess rá még egy réteget, ha másnapos a festék rajta, mert óhatatlanul túl sok festék kerül rá, és elkerülhetetlen a csomós, póklábszerű kinézet. Ezt a legkönnyebb úgy elkerülni, hogy este mindig lemosod a szempilládat. Egyébként sem tesz jót neki, ha alvás közben is rajta van a festék.
  • Hetente egyszer érdemes ricinusolajjal bekenni a tiszta pillákat, mert dúsabbak, erősebbek és ellenállóbbak lesznek tőle.
  • A szempillaspirálok felbontás után napi használat mellett 2-3 hónapig tarthatók el, ha körültekintően használod őket.
  • A tökéletes szempilla titka a szempilla-göndörítő. Ha csábos pillákat szeretnél, ezt az eszközt érdemes kipróbálnod. Fontos, hogy előtte viszont puhítsd meg a pilláidat egy áttetsző, ápoló szempillabalzsammal, és ezután használd a szempilla-göndörítőt. Bámulatosan nyitja a tekintetet, és sokban elősegíti a festést és a hőn áhított íveltebb hatást.
Forrás: Thinkstock
  • Vékony szempillákhoz dúsító szempillaspirált válassz. Nagyon látványos eredmény érhető el a kétfázisú szempillaspirálokkal. Az első réteg egy fehéres színű, tápláló, szempillaépítő balzsam, ezt jó gazdagon, akár kétszer is vidd fel a pilláidra, majd a második lépésként a fekete felével menj át a pilláidon. A speciális keféje elfedi az első réteget, és dúsítja a pilláidat, igen látványosan.
  • Vékony és pici szempilláknál gyakran két különböző szempillaspirált használok. Először egy dúsító szempillaspirált teszek fel, majd egy hosszabbító szempillaspirállal íveltebbé varázsolom, és tök jól működik.
  • Ha veled is előfordult, hogy napközben a szempillaspirál darabokban lepotyogott, akkor érdemes körültekintően megválasztani a szempillaspirált. Érdemes vízállót választani, vagy a meglévőt stabilizálni úgy, hogy felteszed a spirált, hagyod megszáradni a festéket, és a tökéletes száradás után áthúzod a pilláidat egy áttetsző szempillabalzsammal.
Forrás: Thinkstock
  • Neked is felkenődik? Amikor kifested a felső pilláidat, és az alsókat festenéd, a felső összekeni a szemhéjadat? Ebben az esetben fordítsd meg a sorrendet, először fesd ki az alsókat, és utána a felső pilláidat. Vagy használj legyezőt, pillanatok alatt megszárítja a festéket a pilláidon, így elkerülheted az elkenődést.
  • Minden esetben törekedj az egészséges kinézetű, természetes hatásra. Fantasztikus a választék az innovatív szempillaspirálok terén – ilyenek a műanyag tüskés szempillaspirálok. De a legfontosabb, hogy a meglévő szempillád minőségét vedd figyelembe, és ahhoz válassz szempillaspirált.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.