Ruhamustra a királyi keresztelőről: hagyomány és elegancia mindenekfelett

Pippa Middleton Lajos herceg Meghan Markle Katalin hercegné
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Július 9-én megkeresztelték Vilmos herceg és Katalin hercegnő harmadik gyermekét, Lajos herceget. A dédnagyszülők, azaz II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg nem vettek részt az eseményen, de a nagynénik és nagybácsik nem hiányoztak. Most megmutatjuk, hogy milyen ruhában érkeztek az eseményre a királyi család tagjai. 

Katalin hercegné áprilisban adott életet harmadik gyermekének, Lajos hercegnek. A trónöröklési sorban ötödik helyet elfoglaló herceg bemutatását követően Harry és Meghan frigyére került át a figyelem, a napokban azonban megint Lajos herceg volt a főszereplő. Bemutatását követően - az első hivatalos fotókat leszámítva - most először, a keresztelőjén láthattuk a csöppséget.

  • Katalin és az Alexander McQueen divatház

Katalin hercegné, ahogy a legfontosabb hivatalos rendezvényeken általában, ezúttal is egy Alexander McQueen darabot választott. A divatház tervezte annak idején a menyasszonyi ruháját, de az ő ruhájukat viselte Meghan Markle és Harry herceg esküvőjén, és György herceg illetve Sarolta hercegnő keresztelőjén is. A három ruha közül nekünk talán a mostani tetszett legjobban. Rendkívül elegáns volt, és a királyi család kapcsán szintén sokat emlegetett Jane Taylortól választott kalap is nagyon jól illett az alkalomhoz.

Katalin hercegné Lajos, Sarolta és György keresztelőjén is Alexander McQueenben jelent meg Forrás: Getty Images
  • A történelmi keresztelőruha

Lajos herceg ruhájáról is érdemes néhány szót ejteni. A királyi családban ez a csipkés ruhácska a hagyományos viselet a keresztelőkön. A 2004-ben, egy szakértői kézműves csapat által készített ruha a viktoriánus korszakból származó történelmi darab másolata. Az eredeti ruhát Viktória királynő rendelte meg lánya számára, így 1841-ben Viktória német császárné volt az első, aki viselte.

Vilmos és Harry herceget még az eredeti ruhában keresztelték Forrás: Northfoto/PA WirePress Association Images

Végül több, mint 60 keresztelőn volt jelen a különleges ruhadarab: a királyi újszülöttek mind ezt viselték, beleértve II. Erzsébetet, a gyermekeit és unokáit. A ceremóniák után forrásvízzel mosták át a ruhát, majd egy sötét szobában tárolták, hogy a lehető legjobb állapotban maradjon. 2004-ben végül elkészült a tökéletes replika, amit elsőként II. Erzsébet legfiatalabb unokája, Jakab severni algróf viselt először, majd György herceg és Sarolta hercegné után legutóbb Lajos herceg.

  • Meghan Markle Ralph Laurenben

Mióta sussexi hercegné lett, Meghan Markle minden egyes ruhaválasztásáról cikkeznek a lapok. Hol fantasztikusnak, hol hibásnak ítélik meg, hol azt írják, hogy túlságosan is belesimult a protokoll előírásaiba, hol pedig azt, hogy megszegte a királyi ház szabályait.

Meghan Markle egy khaki színű Ralph Lauren ruhát választott a keresztelőre Forrás: Getty Images

Meghan valójában szépen lavírozik az előírásoknak és a saját stílusának közös metszetén, néha persze erre vagy arra a határvonalra tévedve. Lajos herceg keresztelőjére egy csodás Ralph Lauren ruhát választott, hozzá pedig egy Stephen Jones kalapot. Tudjuk jól, hogy Meghan kifejezetten kedveli a zöld különböző árnyalatait, ez a khaki is nagyon jól állt neki. Az összképet nézve viszont kissé kilógott a sorból, Harry ugyanis Vilmos herceggel öltözött össze világoskék pöttyös nyakkendőjével.

  • A kismama, Pippa Middleton

Természetesen az első gyermekével várandós Pippa Middleton is jelen volt a keresztelőn. Pippa annyira csodásan festett Katalin és Vilmos esküvőjén, hogy azóta az ő megjelenéseit is kíváncsi tekintetek lesik. Az általa választott Alessandra Rich ruha színe ugyan jobban passzolt a többiekéhez, a szabás azonban nem állt igazán jól neki. Érdemes összehasonlítani Abigail Spencer színésznő ruhájával, aki ugyanazt a fazont viselte, csak éppen más színben Meghan és Harry herceg esküvőjén. Mennyivel jobban állt neki.

Pippa Middleton és Abigail Spencer ugyanabban az Alessandra Rich ruhában Forrás: Getty Images

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.