Hogyan ne legyünk szánalmasak? Ezeket mérlegeld, ha békülést fontolgatsz az exszel

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat szex exbarát válás exbarátnő szerelem emlék emlékek szakítás kapcsolat Intimitás gyönyör
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az örök kérdés, hogy újrakezdjük-e a volt szerelmünkkel. Hiszen olyan boldogok voltunk együtt, csak épp rossz időben találkoztunk. Felhívjam? Vagy jobb nekem nélküle? Ugorjak vissza abba a gödörbe, amiből egyszer vagy többször nagy nehezen már kimásztam? És egyébként ő vajon adna nekem, nekünk még egy esélyt? Olvasónk Győri Szilvia szexuálpszichológust kérdezte.

"Kedves Győri Szilvia!

Az lenne a problémám, hogy még mindig nem tudtam túltenni magam az exemen. Pedig a szakítás több mint egy éve történt, és csak négy hónapig voltunk együtt. És az a legszánalmasabb az egészben, hogy én szakítottam vele, mert nem tudtam beleszeretni.

Sajnos nagyon hiányzik, és vágyom rá, pedig a szexuális életünk sem volt jó, vagyis nekem nem igazán. Inkább csak az orális szexet élveztem vele. Mégis mindig rá gondolok, meg vele képzelem el az életemet, hogy lesz két gyermekünk, meg ilyesmi. Ha elmegyek valahova, akkor is ő jut eszembe, meg elképzelem, hogy találkozom vele. Teljesen tanácstalan vagyok!

Segítségét előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Korinna"

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Ezért vagyunk szerelmesek még 40 felett is a gimis pasinkba!


Még mindig összejársz a gimis vagy egyetemi szerelmeddel? Nem vagytok együtt, csak szeretőnek tartjátok a másikat? Nem tudtok, vagy nem is akartok együtt lenni, mégis mindig az ágyban köttök ki? Nem tudjátok elengedni egymást, de tudjátok, hogy sohasem lesz már semmi a dologból? Nos, mindezzel nem vagytok egyedül. Korábbi cikkünket itt érheted el a témában!

Kedves Korinna!

Ha úgy érzed, hogy meggondolatlan döntést hoztál, tehetsz egy próbát, és felveheted újra a kapcsolatot az exeddel. Gondold át, hogy ezzel lehet-e bármi veszítenivalód. Sokszor egy biztos nem is jobb válasz lehet a bizonytalanságnál, a „mi lett volna, ha" érzésnél. De az is előfordulhat, hogy akár újra is kezdhetitek a kapcsolatot.

7 ok, amiért biztos, hogy újrakezdjük a szakítás után

A szakítás komoly döntés, amelyet általában hetek-hónapok őrlődése előz meg. Ezzel szemben sok embernek egy-két nap is elég arra, hogy visszatáncoljon az exéhez. Hogy mi a titka ennek a mágneseffektusnak? Innen megtudhatod!

Emellett érdemes lehet elgondolkodnod azon, hogy mit adott neked ez a fiú vagy maga a kapcsolat, amiért ennyire nehéz számodra elengedni őt ennyi idő után is. Mi az, ami miatt visszavágysz? Mi az, ami miatt úgy érezted, nem tudsz belé szeretni? Fontos, hogy ezeket alaposan átgondold, hiszen az idő sokszor megszépíti az emlékeket.

Azt is érdemes végigvenni, hogy valóban az exed hiányzik-e, vagy inkább egy kapcsolatra vágysz-e. Nem érzed esetleg, hogy már sürget az idő a megállapodást, családalapítást illetően, és ezért vágyódsz utána ennyire?

Adj időt magadnak, hogy higgadtan átgondolj mindent, és ezek alapján hozz döntést a további lépéseket illetően.

Üdvözlettel: Győri Szilvia

Korábbi cikkeink a témában, amik segíthetnek:

1. Szakítani és utána soha többé nem látni a másikat, vagy egy idő elteltével adni egy újabb esélyt a dolognak, mert hátha! Nagy dilemma, és sokan kerültek már ilyen helyzetbe. A Life.hu korábban pasikat kérdezett: "Ugyanaz a szenvedés jött"

2."Tudtam, hogy visszajössz"– mondta a feleség a férjnek, akit elveszített ideig-óráig, de csak addig. Közben a harmadik valahol a város mélyén, falu végén titokban reménykedett abban, hogy őt nem hagyták el, de hiába! Minden csoda három napig tart – a szeretősdi is.

3. Úgy alakul, hogy újra összejössz az expasiddal. "Hogy ebből mi lesz?!" – gondolod te is, és a barátnőid is. Aztán hamarosan kiderül, hogy milyen a káposzta felmelegítve: kiábrándítóan ízetlen vagy fenségesen finom. Újra együtt az exszel: kudarc vagy szerelem?
Különleges és olcsó édesítő? Kóstoltad már a spermás kávét? - Megdöbbentő történethttp://www.life.hu/intim/20150409-robert-john-lind-tobb-alkalommal-kolleganoje-kavejaba-ejakulalt-a-birosag-felmentette.htmlKi ne ismerné John Robert Lind történetét, aki 14 éven át dolgozott együtt kolléganőjével, Pat Maahsszal egy Minnesota állambeli barkácsáruházban. Ez persze még nem lenne nagy szám, ha a 34 éves férfi nem ejakulált volna fél éven keresztül a nő kávéjába. De ez történt...IntimThinkstockAmikor az óvszer is csak 70%-ban véd: veled is megtörténhet!http://www.life.hu/intim/20150409-aprilis-10-e-a-nemzeti-rakellenes-nap-magyarorszagon-ahol-a-megelozheto-raktipusok-olnek.htmlTudtad, hogy a rákos megbetegedések felelősek Magyarországon az összes haláleset negyedéért? Hogy a lakosságszámhoz mérten több áldozatot szednek nálunk, mint a világ bármely más országában? Hogy a méhnyakrák a 45 év alatti nők körében a második leggyakoribb daganattípus? És hogy a HPV-től az óvszer is csak 70 százalékban nyújt védelmet? Erre hívja fel a figyelmet a Szülészeti-Nőgyógyászati Prevenciós Tudományos Társaság április 10-én, a nemzeti rákellenes napon.Intim--"Ha most hagysz aludni, ígérem holnap szexelünk" - Aki eleget alszik, jobban bírja az ágyban?http://www.life.hu/intim/20150408-a-michigani-egyetem-friss-kutatasabol-kiderul-aki-eleget-alszik-jobban-birja-az-agyban.htmlUgyan nem brit tudósok, ellenben michiganiek, akik kikutatták, hogy egy szunyúkálással töltött óra elég ahhoz, hogy a nők utána többet és jobban akarjanak szexelni. Lássuk akkor, hogy is van ez jól!IntimThinkstockA hármas szex egy érzelmi aknamező - Így válaszd ki a tökéletes partnert a triplázáshozhttp://www.life.hu/intim/20150407-edesharmas-szex-harmasban-igy-valasszatok-ki-a-partnert-a-harmas-szexhez.htmlSokszor eljátszottatok már a gondolattal, milyen lenne az ágyban egy vadabb felállás? Végül a pároddal eldöntöttétek, hogy az erotikus álmokat ezúttal valóra váltjátok? Váó! Az édeshármas új színt vihet a szexuális életetekbe akkor is, ha amúgy minden rendben van köztetek. Már csak az a kérdés, hogyan (és hol) fogjátok megtalálni a tökéletes harmadikat. Ebben segítünk most.IntimThinkstockHoppá! Akkor most mégsem számít szexnek a kézimunka?http://www.life.hu/intim/20150404-szexteszek-2015-szexpoza-tavaszi-szex-helyszinek-szerelmeskedeshez-es-tovabbi-kerdesek.htmlKoránt sem reprezentatívak, de azért sokatmondók. Tanulságosak, viccesek, valamint a végsőkig realisztikusak. Névtelen voksok, titkos vélemények, perverz vágyak ezek, melyekből tanulhatunk, és képet kaphatunk egymásról. Íme az utóbbi idő legjobb, cikkeinkben fellelhető szavazásai, és legmeghökkentőbb eredményei.IntimThinkstockMinden, amit a férfiak tudnak a vagináról: Tanulságos videó!http://www.life.hu/intim/20150406-kiderult-hogy-a-ferfiak-nem-sokat-tudnak-a-vaginarol-es-zavarban-vannak-ha-beszelnek-rola.htmlIlyen, amikor pasik próbálják leírni, hogyan és miként működik a női nemi szerv. Vicces kisfilm készült!IntimOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.