párkapcsolat férfi szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy alakul, hogy újra összejössz az expasiddal. "Hogy ebből mi lesz?!" - gondolod te is és a barátnőid is. Aztán hamarosan kiderül, hogy milyen a káposzta felmelegítve: kiábrándítóan ízetlen vagy fenségesen finom.

Előfordul és nem is ritkán, hogy egy szerelmespár tagjai pár hónappal vagy egy-két évvel a szakításuk után akarva-akaratlan újra egymás mellett kötnek ki. A kapcsolat jövője talán kétségeket vet fel, hiszen ami már egyszer megbukott, az valószínűleg másodszor sem lesz sokáig gyümölcsöző. Ugyanakkor az újra fellobbanó érzelem reményt is rejt magában arra, hogy az egykori szerelmesek a hibájukból tanulva próbálkoznak megint.

Istockphoto
Istockphoto



Mégis lehet happy end?

Ha már először is szikrázó szerelemmel kezdődött a kapcsolat, másodszor nagyobb esély van a boldogabb végkifejletre. Egy kapcsolatnak ezer dolog vethet véget, mint pl. félreértés, veszekedés, hűtlenség vagy más problémák. Számtalanszor előfordul azonban, hogy csak a pár közös élete szakad meg - az érzelmek nem halványulnak, az egykori szerelmesek hiányoznak egymásnak és más(ok) mellett nem találják meg a boldogságot. Ez pedig jó alap lehet arra, hogy a pár ismét megpróbálja együtt. Persze ehhez hónapoknak, gyakran éveknek is el kell telnie, hiszen egy szakítás mindig mély nyomokat hagy az emberben, haragot, szomorúságot, csalódottságot és annyi minden mást. Ha azonban a felek megbocsátanak egymásnak, elfeledik a sérelmeiket és képesek tanulni a hibáikból, akkor van esély, hogy másodszor minden rendben lesz - és a holtomiglan-holtodiglan tényleg örökre szól.

Mitől függ a párválasztás? - Nézd meg videónkat!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=zoNcFMShGmLqa9gg


A színe után a fonákja

felek



Istockphoto
Istockphoto



Szex? Csak vele!

Véget ért a szerelem, véget ért a kapcsolat, de a szex... Ha egy pár szexuális élete jobban működött, mint bármely más terület a közös életükben, nem ritka, hogy néha össze-össze futnak egy röpke légyott erejéig. Nem teljesen érzelemmentesen, de inkább csak "egészségügyi okokból". A hosszú együttélés után sokaknak jelenthet gondot, hogy új - futó - kapcsolatba kezdjenek. Ilyenkor praktikusnak látszik visszatérni az exhez. Ennek vannak előnyei - például a kényelem vagy a megszokás. És természetesen vannak hátrányai is, mind között a legrosszabb, ha az egyik ex még reménykedik, hogy a kedvese egy idő után visszatalál hozzá, míg a kedves tényleg csak arra "használja" az exet.

Neked milyen volt újra az exszel?



Szerelemből barátság?


Istockphoto
Istockphoto


A web és az ex

A közösségi oldalak, a csevegőprogramok vagy a fórumok szinte kínálják, hogy rákeress az exszerelmedre. És minél több szép emlék fűz a pasihoz, ennek annál nagyobb a valószínűsége. Innen pedig már megy minden a maga útján - bejelölés, lájkolás, üzenetváltás, csevegés a cseten, telefonbeszélgetés, találka, amiből randevú lesz. A kapcsolat második jövője azonban nem ezen múlik, ez csupán az első (két) lépés.


Gazdag Enikő pszichológus véleménye

Pszichológus szakértőnk szerint ha egy pár szakít, feltehetőleg nem működött jól a kapcsolat. Ezért csak akkor érdemes a viszonyt újrakezdeni, ha a felek tisztázták az okokat, és megpróbálják mindketten megoldani, helyretenni azokat. Ha hosszabb idő telik el a szakítás után - pl. pár év -, sokkal nagyobb az esélye a sikeres újrakezdésnek. Ennek nagyon egyszerű oka van, ami a személyiség fejlődésében keresendő. Az évek múlásával ugyanis változik egy ember személyisége, érettebb, tapasztaltabb lesz, és akkor már nem ugyanaz a két ember találkozik, mint évekkel előtte. Lehet, hogy "felnőttebb fejjel", némi tapasztalattal a hátuk mögött a pár tudatosabban kezeli majd a kapcsolatot, tanult esetleg a hibákból is, így lehet remény az együtt maradásukra. Ha csak a nemi együttlétért marad együtt a pár, az semmiképpen sem jó abból a szempontból, hogy nem tudnak nyitni mások felé, hiszen még kötődnek egymáshoz, érzelmileg is (!), és ahhoz, hogy nyitottak legyen egy másik párkapcsolatra, el kell szakadniuk egymástól. A barátság is csak évek múlva jöhet létre közöttük, ha már kihűltek és rendeződtek a köztük lévő érzelmek. Összefoglalva akkor van esélye egy párnak a sikeres újrakezdésre, ha történt valamilyen változás bennük, megértették a szakítás okát, mindketten látják a saját felelősségüket ebben (ez mindig 50-50%), képesek tudatosabban kommunikálni egymással, és megoldani a konfliktusokat. Ez minden párkapcsolat alapja is.

Franco Marco tollából

Egészségügyileg nem indokolt a káposzta. Felmelegítve úgymond. Megfekszi a gyomrot, de rendesen. Felpuffad a has, forog a gyomor, megfájdul az emberi fej. Hányás, ürítés indokolt. Az elsőre ízletes látvány másodszorra menzamaradéknak tűnik, a korábban illatozó étek, később már máshogy szagos. Az újrafőzéstől ráadásul fogy az energia, a sokadszori tálalás felőrli a kukta idegeit, a hozzáadott fűszer pedig már nem sóz, nem borsozz. Csak úgy van. Ahhoz meg, hogy ne érezzük folyton azt a furcsa mellékízt miközben tömjük magunkba a rég nem látott savanyút, tunkolni kell. Tengernyi kenyérbelet. Az elhízás garantált. Kinek kell ez? A végén még ágynak dől a káposzta szerelmese. Maradjunk inkább a friss húsnál. Arra még senki nem panaszkodott.

Ha egy témában már hosszú ideje tanácstalan vagy, kérdezd Franco Marcót, aki kendőzetlen véleményével téged is felhomályosít. Marcótól itt kérdezhetsz!
Marcóról még többet megtudhatsz itt!
Barátkozz Marcóval a Facebookon is!
Légy Marco ismerőse az Iwiwen is!

Tippünk: Randizz az interneten!

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



És még:
Szex és szerelem a testbeszéd nyelvén
Feleségül veszel, mert azt mondtam!
Miért választanak a nők lúzereket?
Fórumozz!
Férfi-nő barátság
Megcsaltam a pasimat, mit csináljak?
Szerelmi háromszög

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.