vaginateszt punci vagina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyszerű kérdésnek hangzik, mégsem az. A vaginánk sokkal jobban befolyásolja az életünket és a mindennapjainkat, mint az elsőre gondolnánk. Lássuk hát, mégis mekkora területet engedünk át ennek a sokszor akaratos, de nagyon is szerethető testrésznek.

A pisilés

Sokszor mondják, hogy míg a férfiak akkor mennek pisilni, amikor kell nekik, a nők akkor, amikor tudnak. Ez logikus, hiszen nekünk jóval nehezebb megoldani a folyamatot (és a vele járó egyéb tevékenységeket: például tamponcsere), mint az uraknak odaállni egy bokor mellé. Kisebb is a hólyagunk, így gyakrabban megyünk vécére, ami sokszor kellemetlenséget okoz.

Forrás: Dreamstime

Gáz van, ha éjszaka egynél többször kell felkelned pisilni

Nem normális, ha egynél többször kell pisilned. Ideális esetben egyáltalán nem ébredsz fel emiatt. Az éjszakai ébredések megzavarhatják az alvást, álmatlanságot okozhatnak, különösen akkor, ha gyakran fordulnak elő. Férfiaknál és nőknél egyaránt rontja az alvás minőségét a gyakori éjszakai vizelés főleg, ha ez más egészségügyi problémával, fájdalommal társul. A témáról itt írtunk bővebben.

A menstruáció

Te is olyan lány vagy, aki teljesen szétesik, ha megjön a menstruációja? Nem bírsz kikelni az ágyból, nem tudsz bemenni dolgozni, és ha teheted, ki sem mozdulsz a lakásból? Nem mész strandra, nem találkozol a barátaiddal, és nem szexelsz? Ez mind-mind annak a jele, hogy a pirosbetűs napokra teljesen átadod az irányítást a vaginádnak. Persze minden menzesz más és más, és senki sem mondhatja meg, hogy neked mikor és hogyan fáj, viszont érdemes átgondolni,

egy hónapban hány napot áldozol arra, hogy sajnáld magadat, ahelyett, hogy élnél.

A szex

Ez pontosan igaz a szexre is. Ki mondta, hogy ha megjön, nem élhetsz nemi életet? Még ha irtózol is magától a behatolástól, számtalan módon kényeztethetitek egymást azokon a bizonyos napokon is.

Forrás: Dreamstime

Ha pedig már szexről van szó, érdemes megemlíteni, hogy milyen hatással van ránk, ha csináljuk, és persze az is, ha nem. A puncink és az agyunk simán kihagynak minket a döntési folyamatokból olyankor, amikor nagyon le akarnak feküdni valakivel, és mikor már jó ideje nem kapták meg a „napi betevőt”. Valld csak be, te is tettél már meg furcsa dolgokat azért, hogy szexelhess, bevállaltál olyasmiket, amiket később, józan ésszel átgondolva talán megbántál! De ott, akkor végül is jó ötlet volt. Csak éppen nem biztos, hogy a tiéd, sokkal inkább a vaginádé.

A szülés

Mila Kunis feszengett azon az első terhessége alatt, hogy vajon mi történik majd a puncijával akkor, amikor életed ad a gyermekének. Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a hüvelyünk mérete, felépítése, milyensége és a kedve is meghatározza, milyen lesz a szülés nekünk és a kisbabánk számára. Túlzás lenne azonban azt állítani, hogy a szülőszobán is a punci osztja a lapokat, ott ő nagyjából ugyanolyan kiszolgáltatott helyzetben van, mint mi magunk.

A betegségek

Élete során minden nő legalább egyszer megtapasztalja a hüvelyi fertőzés okozta kellemetlen tüneteket, de a kevésbé szerencsések évente akár többször is átélhetik a viszketést, a folyást és az égő érzést.

Forrás: Dreamstime

Amilyen gyakori gond, sajnos olyan ritkán fordulunk orvoshoz a problémáinkkal.

A legtöbben inkább otthon, házi praktikákkal próbáljuk enyhíteni a tüneteket. Ugyanis nem tudjuk legyőzni a szégyenérzetünket, ha arról kérdeznek, miért nem megyünk nőgyógyászhoz a panaszainkkal. A hüvely problémái ugyanis még ma is tabutémának számítanak, ezért sok nő csak akkor dönt a nőgyógyászati vizsgálat mellett, amikor már tényleg komoly a baj. De miért nem szavazunk hamarabb bizalmat a vaginánknak, és ezáltal az egészségünknek? Erről a témáról itt írtunk korábban.

Ha folyásom van, fertőzött vagyok?

Közép- és Kelet-Európában a nők kétharmadának legalább egyszer életében volt már hüvelyi fertőzése. Ugyanez az arány az Egyesült Államokban 75 százalék. Még meglepőbb, hogy a legtöbben ennek ellenére sincsenek tisztában azzal, mi okozza a problémát, és hogyan lehet elkerülni. Legutóbb szakértő nőgyógyász segítségével próbáltuk eloszlatni a tévhiteket a hüvelyi fertőzésekkel kapcsolatban. Kattints ide!

Kíváncsi vagy, milyen a kapcsolatod a punciddal? Töltsd ki vaginatesztünket! A témában további cikkeket pedig itt olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.