Jóga a női nemi szervek egészségéért

medence női nemi szervek hüvely egészség Női szervek nemi szervek jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jóga rendszeres gyakorlása segít abban, hogy a nőiesség ne csak szexi külsőben, hanem belülről sugározzon azáltal, hogy harmóniába hozza a medenceüregi női szerveket.

A jóga legfontosabb hatása a stresszoldás, ez pedig kihat az egész szervezetre, minden szervre.

A női jóga gyakorlatai megerősítik a gát, a hüvely területét, a medence és a has izmait.

Lazítják, mobilizálják és egyben erősítik a csípőízületet. Segítenek a menzesz alatti görcsök oldásában és ciklust szabályozó hatásuk van. Egyensúlyba kerül a hormonális rendszer, csökken vagy megszűnik a menstruáció előtti kellemetlen tünetegyüttes. A helyes légzés elsajátítása pedig hozzájárul a kiegyensúlyozott hormonális működéshez, az idegrendszer, és ezzel az érzelmek stabilitásához.

A női jógában a csípő oldására helyezzük a legnagyobb hangsúlyt. Sokan végzünk rendszeres ülő munkát, ami blokkolja a csípő mozgásterét, ez pedig a belső térre is hatással van, rövidül a horpaszizom, ami a combról indul, és megérkezik a gerinchez keresztcsonthoz, ezért a legfontosabb ennek a résznek az oldása.

Az olyan gyakorlatok, mint a pillangó, az előre-hátra hajlások, fordított testhelyzetek, hősi pózok, segítik az alhasi terület véráramlását,

és a gerinc alsó szakaszára hatnak, ezzel energetizálva a medence területét. Az álló ászanák stabilizálják a medence energetikai terét, például a hősi pózok, fatartás. A fordított testhelyzetek is nagyon fontosak, mert megnyitják a medencei méhűri kapilláris ereket az alhas területén. Emellett erős hormonális hatásuk is van a fordított testhelyzeteknek, mert az agyi területre hatnak, leginkább az agyalapi mirigyet stimulálva, ami közvetlenül hatást gyakorol a petefészek működésére.

Fontos, hogy ezeket az aktív gyakorlatokat a menzesz alatt szüneteltetni kell, mert pressziót gyakorolnak a méhre, és növelik a vérbőséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.