Narancsbőrös celebek, akik büszkén vállalják tökéletlenségüket

narancsbőr testkép stria büszkeség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyár a legtöbb nőnek a narancsbőr elleni küzdelem időszaka. Mások ezzel szemben azt hirdetik: az állandó önsanyargatás helyett fogadjuk el és szeressük önmagunkat. A pozitív testkép szószólói természetesen nem is félnek megmutatni, hogy az apró testi hibák ellenére egy nő nő marad. 

A 21. századi szépségideál megreformálásának egyik legjelentősebb szóvivője Ashley Graham. Ő az első plus size modell, aki meghívást kapott a nádszálvékony lányokról elhíresült Sports Illutrated magazinba. Később részt vett a Victoria's Secret fehérneműcéggel szemben fellépő, a sokszínű szépséget hirdető #ImNoAngel kampányban is, majd egy fogyókúrás tabletta reklámja ellen vette fel a harcot teljesen egyedül. Történelmi pillanat volt, ahogy több telt modellel kifutóra lépve bemutatta saját fehérnemű-kollekcióját a New York-i divathéten.

A 21. századi szépségideál megreformálásának egyik legjelentősebb szóvivője Ashley Graham Forrás: Instagram/Ashley Graham

Ashley a pozitív testkép egyik élharcosa, gyakran posztol magáról bikinis képeket is, hogy a teltebb nőket is arra biztassa: vállalják a testüket. A modell narancsbőrét sem rejetegti, sőt, arról is megfogalmazza pozitív üzenetét: "Azt mondták nekem, hogy olyanok a combjaim, mint egy cellulit-tenger. De rájöttem, hogy ezek a combok a sikereim és a bátorságom történetét mesélik el. Nem hagyom, hogy mások mondják meg, hogyan kellene a kinéznie a testemnek, ti se hallgassatok másokra!"

Ashley a pozitív testkép egyik élharcosa, gyakran posztol magáról bikinis képeket is, hogy a teltebb nőket is arra biztassa: vállalják a testüket Forrás: Instagram/Ashley Graham

Nem Ashley Graham az egyetlen plus size modell, aki arra használja hírnevét, hogy a divatvilágot elfogadóbbá tegye, az embereket pedig nagyobb önbecsülésre biztassa. Iskra Lawrence szerint a narancsbőrnek valójában semmilyen jelentősége nincs az életben. "Te döntöd el, mi a szépség, és ez sokkal fontosabb, mint az, hogy milyen a bőröd felszíne" - vallja a fiatal modell, aki Ashleyhez hasonlóan bátran vállalja kerekded idomait.

Iskra Lawrence szerint a narancsbőrnek valójában semmilyen jelentősége nincs az életben Forrás: Instagram/Iskra Lawrence

Így látják a világot a legdögösebb plus size modellek

Nem kell csontsoványnak lenned ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben – vallják a plus size modellek, akik modellkarrierjük mellett az egészséges önkép és a test szeretetének szóvivői is. Íme, 5 plus size modell, aki sokat tett a nőkért!

Persze nem csak a plus size lányoknál jelentkezik a narancsbőr. Itt van például a világ leghíresebb topmodellje, a csodálatos Cindy Crawford, aki az amerikai Marie Claire kampányában vállalta photoshop nélkül a testét, és azt, hogy 50 évesen bizony neki sem tökéletesen a bőre. A kampány üzenete szintén a pozitív testképre épít, arra, hogy a valóság gyönyörködtet.

/1502/Cindy2015214101435

A fiatal modellnemzedék közül Chrissy Teigent kell mindenképpen megemlíteni, aki a kezdetektől felemelte a hangját az önsanyargatás és a photoshop negatív üzenete ellen. John Legend felesége az egészséges életmód híve, ettől függetlenül 30 felett, két terhesség után neki sem tökéletes a bőre, amit nem is szégyell. "A photoshop miatt, úgy érzem, kezdjük elfelejteni, hogyan is néznek ki a normális emberek" - írta a snapchatra posztolt narancsbőrös képe mellé.

Chrissy Teigen szerint mi döntjük el, mi a szépség, és ez sokkal fontosabb, mint az, hogy milyen a bőrünk felszíne Forrás: Instagram/Chrissy Teigen, Snapchat/Chrissy Teigen

A modell azoknak is üzent, akik a terhesség után szélsőséges diétákkal próbálják minél előbb visszanyerni alakjukat: "Egyszerűen csak fel kell fogni, hogy hosszú idő alatt jöttek fel a pluszkilók a terhesség alatt, amik sajnos nem egy perc alatt tűnnek el. Idő kell a női testnek, hiszen a szülés nem egyszerű dolog. Egy anya inkább a babáját élvezze, és ne mindig azon rágódjon, mi lesz a testével"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.