Melyik görög isten vagy a csillagjegyed szerint? 2. rész

Antique, Mythology, Aphrodité
Zwiebackesser/Shutterstock. - Zwiebackesser
mitológia csillagjegy görög isten
Minden csillagjegyhez kapcsolódik egy görög isten, elég csak összehasonlítani a legjellemzőbb tulajdonságokat. Nézd meg, hozzád ki tartozik!

Ahogy az asztrológia, úgy a mitológia is foglalkoztatja az embereket, hát még a kettő keveréke! Íme, cikkünk második része: nézd meg, te melyik görög isten lennél a csillagjegyed szerint.

Mérleg (szeptember 23-október 22.): Aphrodité, a szerelem istennője

Aphrodité, a szerelem és a szépség görög istennője a Vénusz bolygóhoz kötődik. Ez pedig a Mérleg uralkodó bolygója is, a jegy pedig sok olyan tulajdonságot hordoz, amelyet Aphroditéhoz társítanak. A szerelem istennőjeként Aphroditénak állítólag számos hitvese volt, istenek és emberek egyaránt. Bár ugyanez nem feltétlenül igaz a modern Mérlegekre, de ők is jobban szeretik a társaságot, mint az egyedüllétet. Ha emlékszünk rá, Aphrodité híres viszálya Hérával és Athénével arról, hogy melyik istennő a legszebb, vezetett állítólag a trójai háborúhoz. Fontos megjegyezni azonban, hogy bár ő volt a történelem egyik legnagyobb konfliktusának okozója, maga Aphrodité nem harcolt. Aphroditéhoz hasonlóan a Mérlegek is kerülik a konfrontációt, de képesek haragot tartani. A különbségtétel fontos - Aphrodité sem és a Mérlegek sem kezdeményeznek harcot, de nem felejtkeznek el arról, aki igen.

Skorpió (október 23-november 21.): Hádész, az alvilág istene

Hádész és Perszephoné története az egyik leghíresebb a görög mitológiában. Hádész, az alvilág istene elrabolja Perszephonét, és a házába viszi, ahol hat gránátalmamag (a holtak eledele) elfogyasztására csábítja, hogy az év hat hónapjában ott tartsa. A Skorpiók, akik a jegyek közül a természetüknél fogva a legsötétebbek közé tartoznak, valószínűleg magukra ismerhetnek ebben a történetben - ők is féltékenységükről és birtoklási vágyukról ismertek. De a mitológia sok alvilági figurájától eltérően Hádész nem teljesen gonosz. Az ő feladata a halottak felügyelete, nem pedig a büntetésük. A Skorpiók sem sötétek és gonoszak - nem ritkán azért veszik fel ezt a szerepet, hogy elrejtsék érzéseiket és sebezhetőségüket. Ettől függetlenül a Skorpióknak tudniuk kell, hogy tetteiknek következményei vannak - a szenvedély féltékenységbe csaphat át, és fontos, hogy ne csak a vágyakra, hanem a hosszú távú következményekre is gondoljanak.

Nyilas (november 22-december 21.): Zeusz, az istenek királya

Zeusz a görög istenek uralkodója, Héra férje, a föld és az ég felügyelője, és hírhedten csalfa. Hibái azonban hozzátartoznak nagyságához,  erejét és bölcsességét az engedékenysége és a dühe ellensúlyozza. A kettősége pedig jól illik a Nyilasokhoz: ők is szeretik a világot és az általa nyújtott minden kényeztetést, ami időnként bajba sodorhatja őket. Idealizmusuk és a teljes szabadság iránti vágyuk miatt néha elszigetelhetnek másokat. Mind Zeusznak, mind a Nyilasoknak óvatosnak kell lenniük, hogy a kapcsolataik ne váljanak a vágyaik áldozatává; ambícióik miatt gyakran elfelejtenek másokkal is törődni.

Bak (december 22-január 19.): Héphaisztosz, a kovácsmesterség istene

Héphaisztosz, a tűz, a fémmegmunkálás és a szobrászat görög istene kevésbé a hőstetteiről ismert, és nem is a szépségéről, inkáb a tehetségéről: az istenek legfontosabb fegyverei és páncéljai közül sokat ő készített. A Bakok valószínűleg tudnak azonosulni ezen istenség egyes tulajdonságaival, ugyanis ők az állatöv egyik legszorgalmasabb jegye. Fegyelmezettek és találékonyak, még akkor is, ha káosz veszi őket körül. Héphaisztoszhoz hasonlóan hajlamosak az engesztelhetetlenségre - az isten egyik leghíresebb története arról szól, hogy hűtlensége miatt ketrecbe zárta a feleségét, hogy az összes többi isten kinevethesse. A modern Bakokat arra figyelmeztetheti Héphaisztosz sorsa, hogyy ne hagyják, hogy a munkájuk legyen az egész életük. Rengeteg élmény vár még rájuk azon túl: töltsenek egy kis időt kényeztetéssel, ahogy a többi jegy teszi, és éljenek kicsit teljesebb életet.

Vízöntő (január 20-február 18.): Athéné, a bölcsesség istennője

Athéné, a bölcsesség és a háború görög istennője. Athén városállam védőistenségeként a kultúra, a törvény, a rend és az igazságosság iránti elkötelezettséget képviseli, de a hadviseléssel kapcsolatos stratégiai tudást is. A Vízöntők is kiterjedt birodalom felett uralkodnak - haladóak és intellektuálisak, kompromisszumkészek, valamint indulatosak is lehetnek, ha azt hozza ki belőlük a helyzet. Bár Athéné a bölcsesség és a stratégia istennője volt, nem volt hibátlan. Egyik leghíresebb történetében pókká változtatja Arachnét, amiért az azzal dicsekedett, hogy jobb szövő, mint az istennő. Itt jön a képbe az indulatossága - a Vízöntőkhöz hasonlóan a rend iránti elkötelezettségük a vesztüket is okozhatja. Mivel a Vízöntő jegyében születettek hajlamosak a távolságtartásra, bölcs dolog lehet az istennő azon történeteit szem előtt tartani, amelyek az együttérzéséről szólnak; egyetlen ember sem csupán egyféle, teljesebb emberekké válhatnak a Vízöntők, ha felfedezik ezen oldalukat is. 

Halak (február 19-március 20.): Poszeidón, a tenger istene

Poszeidón, a tenger görög istene természetesen a Halakhoz áll a legközelebb. Kapcsolatuk azonban több, mint csupán a vízzel való rokonságuk - mindketten bölcsességükről és érettségükről, de a túlzott érzelmekre való hajlamukról is ismertek. Poszeidón uralma a tengerek felett kiterjedt a földrengések, a szárazság és a lovak feletti hatalomra is. Bár kevés története szól a bosszúról, azok, amelyek igen, figyelemre méltóak - mivel az Athén feletti uralmat Athénéval szemben elvesztette, szárazsággal átkozta meg a várost. Amikor nem kapott fizetséget Trója falainak megépítéséért, egy tengeri szörnyeteget küldött, hogy lerombolja azokat. Bár a Halak általában kiegyensúlyozottabbak, mint a hozzájuk kapcsolódó isten, ők is hajlamosak arra, hogy hagyják, hogy az érzelmeik irányítsák a tetteiket. Ez azonban nem mindig rossz - a Halak azt mondják, amit éreznek -, de fontos, hogy ne hagyják, hogy a negatív érzelmek irányítsák minden döntésüket - írja a Ranker.

Kattints ide az első részért!

Te is köztük vagy? Íme az öt leggyakorlatiasabb csillagjegy

A gyakorlatiasság csak kis részben tanulható, arra, hogy igazán praktikusan kezeld az élet dolgait, születni kell. Nos, vannak olyan csillagjegyek, akiknek ez a vérükben van, nézzük, melyek ezek!

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.