Melyik görög isten vagy a csillagjegyed szerint? - 1. rész

görög isten, Zeusz, villám
Shutterstock - Zwiebackesser
asztrológia görög mitológia mitológia csillagjegyek
Az asztrológia és a mitológia évezredek óta rabul ejti az embereket, ezért is lehet nagyon érdekes a kettőnek a keveréke. Minden jegyhez társítható ugyanis egy görög istenség, nézd meg, neked ki lenne a "párod".

Talán meglepő lehet, de minden jegyet lehet egy-egy görög istenséghez társítani a rájuk jellemző tulajdonságok és a vérmérsékletük alapján. Nézd meg, te melyik görög isten lennél a csillagjegyed szerint. 

 

Kos (március 21-április 19.): Árész, a háború istene

Kevesen lepődnek meg azon, hogy a Kos, az állatöv első jegye Árészhez, a háború görög istenéhez kötődik. A Kos uralkodó bolygója a Mars, ami Arész római neve. Mind a Kosok, mind Árész a szenvedélyről és a haragról ismertek. Árész nem volt különösebben kedvelt figura az ókori Athénban, de népszerű volt Spártában, egy militaristább városállamban. Hasonlóképpen, a Kosok sem feltétlenül mindenki kedvencei. Bátrak és temperamentumosak, de nem rossz emberek, csak egyesek nehezen jönnek ki velük - innen a háború istenéhez fűződő kapcsolatuk. Tehát akárcsak Árész, a Kosok sem mindenkinek szimpatikusak, de azok számára, akik időt szánnak arra, hogy megismerjék őket, lelkes és értékes barátokká  válnak.

Bika (április 20-május 20.): Démétér, az aratás istennője

Démétér az aratás, a termékenység, valamint a születés és a halál körforgásának istennője. Talán leginkább a lányához, Perszephonéhoz fűződő kapcsolatáról híres, de a Bikák is nagyon mély kötődés érezhetnek az intennővel. A Bikák és Démétér egyaránt híresek türelmes, odaadó természetükről, bár ezek a tulajdonságok önfejűségbe és birtoklási vágyba csaphatnak át. A görög mitológiában kevés olyan gondoskodó alak van, mint Démétér, a Bikák pedig gyakorlatiasságuk és stabilitásuk miatt válhatnak csodálatos partnerekké és barátokká.

Ikrek (május 21-június 20.): Hermész, a tolvajok istene

Az Ikreknek erős a kapcsolatuk Hermészhez, a tolvajok, az utazók, a sportok és egy sor más dolog istenéhez, az istenek hínökéhez. Hermészhez hasonlóan az Ikrek természetüknél fogva kíváncsiak, gyakran sokféle tudományágban kipróbálják magukat, és gyorsan elsajátítják az ismereteket, mielőtt továbblépnének a következő, őket érdeklő témára. Magukba szívják az információkat, és megosztják azokat másokkal, lelkesedésük és nyitottságuk révén pedig sok barátot szereznek maguknak. Persze Hermész néhány cselekedete erkölcsileg megkérdőjelezhető, például hajlamos a rövid, röpke találkozásokra a mély kapcsolatok helyett. Hasonlóképpen az Ikrek is határozatlanok lehetnek és félhetnek az elköteleződéstől, túlságosan lefoglalja őket, hogy mi más vár még rájuk a világban. 

Rák (június 21-július 22): Héra, a házasság istennője

Héra, Zeusz felesége a házasság istennője, bár a férje az állandó hűtlenségéről volt hírhedt, amit az istennő nem nézett csak úgy el. A Rákok is hasonló kettősséggel rendelkeznek, egyszerre hűségesek ugyanakkor nagyon gyanakvóak. Ahogy Héra, úgy a Rákok sem tétlenkednek. Az istennő gyakran büntette meg azokat, akik megbántották, a Rákokban ez a hasonlóság abban mutatkozik meg, hogy rendelkeznek manipulatív tulajdonságokkal. Hűséges természetüket kihasználni nem bölcs dolog, mert sem Héra, sem a Rákok nem tűrik, ha bolonddá teszik őket. Kedvesek és együttérzőek azokkal, akiket szeretnek, ám ezek az emberek jobban teszik, ha viszonozzák a törődést, különben a harag rossz oldalán találhatják magukat.

Oroszlán (július 23-augusztus 22.): Apolló, a Nap istene

Az Oroszlán uralkodó jegye a Nap, így nem meglepő, hogy a hozzájuk legközelebb álló görög isten Apollón, a Nap istene. De nem a Nap az egyetlen területe ennek az istennek - a művészet különböző formáihoz, az íjászathoz, a jósláshoz és az orvosláshoz is kapcsolódik. Az Oroszlánhoz hasonlóan az ő szenvedélyei is a melegséghez és a kreativitáshoz kötődnek, bár nem nélkülözik a veszélyt, és bosszúállásra is képes. Az Oroszlánok általában nagylelkűek és vidámak, de ha felbosszantod őket, arrogánsak és makacsak lehetnek; gyakran nagyra tartják magukat - elvégre az oroszlánok a dzsungel királyai.

Szűz (augusztus 23-szeptember 22.): Artemisz, a vadászat istennője

Artemisz, sok görög istennel ellentétben arról ismert, hogy erényes. A vadászat istennője, aki szüzeséget fogadott, és a gyermekeket is védelmezi. Nem meglepő tehát, hogy a Szűz ehhez az istennőhöz kapcsolódik a leginkább - mindketten a hűségükről és szorgalmukról ismertek. A Szüzeknek is vannak persze hibáik: hajlamosak túlságosan szorgalmasak lenni, néha megtagadják maguktól az örömöt. Az Artemiszről szóló történetek kevésbé botrányosak, mint a Zeuszról vagy Árészról szólók, ennek ellenére elrettentő példa is lehet a Szüzek számára: bár a kemény munka a specialitásuk, fontos, hogy időt szakítsanak másra is - írja a Ranker.

Ezek a csillagjegyek teljes szívükből szeretnek: így fejezik ki odaadásukat

Minden ember másként igyekszik kifejezni a szeretetét, de az asztrológia most feltárja mit rejt négy csillagjegy szíve. Ha megértjük őket, könnyeben is fogadhatjuk el azt az ajándékot, amit ők adni tudnak. Részletekért kattints ide.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.