Kiderült: ezért omlott össze az RTL Klub Híradója

Forrás: YouTube / RTL Klub -
RTL csoport RTL Klub Hírado
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy megírtuk, a minap beleszólt a technika ördöge az RTL Klub Híradójába. Olyannyira, hogy az adást meg is kellett szakítani. 

Az Origo rákérdezett az RTL-nél, hogy pontosan mi történt. A sajtóosztály csupán annyit mondott „műszaki hiba történt", az RTL-csoport hírigazgatója, Kotroczó Róbert azonban lárulta, hogy több eszközzel is probléma volt.

Forrás: YouTube / RTL Klub

"Az eddigi ismereteink szerint elektromos hálózati hiba okozhatta közvetve a problémát. Már kora délután újraindultak eszközök valószínűleg elektromos zavar miatt, késő délutánra a stúdió mixer működés vált értelmezhetetlenül kuszává, valószínűleg amiatt, hogy rossz sorrendben újraindultak a komponensei, majd a fő és a tartalék adás kijátszó szerverek működése állt le feltehetően a fent leírt probléma miatt. A kontrollált újraindítás után az esti híradó rendben lezajlott, az eszközök által rögzített log fájlokat a gyártó szakemberei vizsgálják" - mondta a szakember, és hozzátette, közel sem volt olyan káosz a stúióban, mint ahogyan azt a média tálalta az adást követően. "Csak egyszerűen nem lehetett mit tenni" - tette hozzá.

A témáról bővebben az Origón olvashatsz!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.