Orpheum Theater színház elhagyott helyek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A massachusettsi Orpheum Theater épülete eredetileg színházként üzemelt, majd dohányraktárrá vált, most pedig üresen állva várja további sorsát. Elhagyatott helyek című sorozatunkban a szellemkórház és a sivatag közepén épült város után most egy különleges színházépületet mutatunk meg. 

Az épület 1912. április 15-én nyitotta meg kapuit – akkor még Majestic Operazház néven –, azon a baljós napon, amikor is a Titanic óceánjáró hajó elsüllyedt. Közel 50 éves fennállása alatt hatalmas, 1500 férőhelyes bálterme még a világháborús katonáknak is menedéket nyújtott. A színházat 1958-59-ben bezárták, és ettől kezdve csupán nagyobb rendezvények alkalmával nyitották ki. 1962-ben egy dohánygyártó vállalat vásárolta meg, és hosszú évekig raktárként használták. Az épület nagyobb része jelenleg üres, egy hátsó, lezárt részében egy szupermarket üzemel.

/1403/Az_el201433115288

Habár számtalan terv látott napvilágot arról, hogy mi legyen jövőbeni sorsa ennek az ikonikus épületnek – természetesen a legtöbben egy multikulturális központ lehetőségét látják benne.

Szellemkórház: ahol egykor Hitlert is ápoltákhttp://www.life.hu/csalad/20140304-szellemkorhaz-ahol-egykor-hitlert-is-apoltak-a-beelitz-heilst-tten-nevu-korhaz-egy-resz-meg-ma-is.htmlRozsdás ágyak, növényekkel befutott, omladozó falak – így néz ki a hatalmas Beelitz-Heilstätten-i kórházkomplexum, ahol korábban tuberkulózisban szenvedő betegeket ápoltak és ahol egykoron Adolf Hitlert is kezelték. A komplexum egy része még jelenleg is üzemel, de az épületek javarésze már elhagyatott. Most induló Elhagyatott helyek elnevezésű sorozatunk első részét olvashatjátok. Család--Egy homokkal teli szellemvároshttp://www.life.hu/csalad/20140311-egy-homokkal-teli-szellemvaros-komanskop-namibiaban-ahol-ma-mar-terdig-gazolnak-az-emberek-a.htmlA Komanskop nevű szellemváros ma már kietlen, a házakat lassan betemeti a sárgán izzó homok. De nem volt ez mindig így: egykor nyüzsgő falunak számított, ahol a betelepült gyémántbányászok hatalmas gazdagságot reméltek a környékbeli kincsektől. Elhagyatott helyek című sorozatunkban Hitler egykori kórháza után most Namíbia Komanskop nevű településéről olvashattok. Család--Környezetbarát design az otthonodbanhttp://www.life.hu/csalad/20140313-kornyezetbarat-design-az-otthonodban-energiatudatos-butorok-es-haztartasi-eszkozok-a-fenntarthato.htmlTalán nem gondoltad volna, de attól, hogy valami újrahasznosított, környezettudatos még lehet designos is. Íme, az otthonodba kerülő legszebb holmik, amik még a környezet is kímélik. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.