Otthonról dolgozni jó! – És lehet is!

2014.05.10. 07:07

Az otthon végezhető munkának kétségkívül sok előnye és sok hátránya is van – persze attól függően, hogy a munkavállaló vagy a munkáltató szemével nézzük a dolgot. A Life.hu ezeket gyűjtötte össze.

Tegye fel a kezét, akinek munkavállalóként még soha nem fordult meg a fejében az, hogy milyen jó is lenne otthonról dolgozni. Reggel szép nyugodtan felkelni, meginni a jó erős feketét, és smink nélkül, akár pizsamában leülni a gép elé, miközben a háttérben szól a tévé. Ha megéhezünk, egy karnyújtásnyira van a hűtő és ha baj van az iskolában vagy éppen nevelés nélküli munkanap van az oviban, akkor sem kell senkitől elkéredzkedni. Idilli állapot.

Forrás: Thinkstock

Persze ezt a munkáltatók nem igazán nézik jó szemmel – legalábbis Magyarországon: a munkavállaló ugyanis minden esetben megbízhatatlan, akire két szemmel kell odafigyelni – és sokszor még akkor sem dolgozik. Tény, hogy az otthoni munka nem mindenkinek való – sokan egészen egyszerűen ellustulnak, és mivel nincs állandó kontroll, akár abba is hagyják nap közben a munkát.

Ha azonban kialakítunk otthon egy munkasarkot vagy egy külön dolgozószobát, azzal mindjárt megkönnyítjük a saját életünket – és persze a főnökünk életét is. Egy dolgozósarokban - vagy szobában - ugyanis minden a munkáról szól, jó esetben nincs ott semmi, ami elvonhatná a figyelmünket a feladatról. Ettől persze még lehet hangulatos, bájos, hovatovább szerethető az otthoni munkaállomás – érdemes megtalálni a saját stílusunknak, lehetőségeinknek a leginkább megfelelőt.

Lehet ez modern vagy éppen klasszikus berendezésű, egy kinyitható szekreter, ami a munkaidő végeztével komóddá alakul át vagy éppen egy DIY típusú gyorsmegoldás – a lényeg, hogy jól érezzük magunkat benne, és akkor a munka is könnyebben fog menni. Íme, néhány inspiráló példa:

 

Dolgozz Otthonról Nap május 10-én!

A Telenor és a Microsoft kezdeményezéséhez, a május 10-ére kitűzött Dolgozz Otthonról Nap-hoz most csatlakozó Slow Budapest arra emlékeztet, hogy a kiegyensúlyozott munkahely a munkáltatónak és a dolgozónak egyaránt előnyös. Ha a munkavállalók alkalmanként a megszokott munkahelyükön kívül, a számukra ideális körülményeket biztosító helyszínen láthatják el feladataikat, az növeli a motivációt, a munka hatékonyságát, és erősíti a bizalmat. A munkába való utazás megspórolása ráadásul plusz szabadidőt jelent a dolgozónak – amit akár inspiráló tevékenységekre fordíthat, például sportolásra, feltöltődésre.

 

 

családotthondolgozószobalakásmunka