Így lesz a gyereked egy csapásra milliomos

Forrás: Thinkstock -
befektetés bankszámla család számla biztosítás öngondoskodás gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretnél félretenni a gyerekednek, hogy megkönnyítsd a jövőjét, de nem tudod, melyik a legbiztosabb, legjobban kamatozó megoldás? Utánanéztünk, íme, a jelenlegi lehetőségek.

A babakötvény előnyei

A magyar gyerekek a törvény szerint jogosultak életkezdési támogatásra. A babakötvény néven ismertté vált juttatás induló összege a csecsemőknél most 42 500 forint. Ez egészülhet ki a szülői befizetés után járó további támogatással, amihez Start számlát kell nyitni. Ha erre a szülő rendszeresen utal bármennyi összeget, az már öngondoskodásnak számít. Az összegyűlt pénz a nagykorúság elérése után használható fel. A számlára korábban évente 120 ezer forintnál nem lehetett többet elhelyezni, ez a korlátozás azonban már megszűnt. A babakötvény jelenleg a legversenyképesebb, gyakorlatilag kockázatmentes befektetés, amivel felnőttkorba lépő gyerekednek megadhatod a kezdő lökést.

Forrás: Thinkstock

Tipp

A 3–5 éves inflációkövető államkötvény kamata az akciós betéteket és az egyéves állampapírokat is jócskán felülmúlja.

Egy igazán jó megoldás: Babaváró Életprogram

Az Allianz Babaváró Életprogramok – forint és euró alapon egyaránt - elsősorban a baba születésére, valamint az ő életében bekövetkező előre nem látható eseményekre segítenek felkészülni, a család számára pedig védelmet és hosszú távú anyagi biztonságot nyújtanak. Ez egy hosszú távú megtakarítási forma, amelyhez hozamfigyelő szolgáltatás is tartozik. Baleset-biztosítás, később élet- és egészségbiztosítási védelem is választható, ráadásul kiegészítő utasbiztosítás is köthető minden családtag számára. A biztosítás a magzat, kisgyermek szülés előtt diagnosztizált vagy veleszületett rendellenessége esetén, súlyosságtól függően fizet.

Tipp

Ikerszülés esetén külön költség nélkül vállalják az összes gyermek biztosítását.

Bankszámla az óvodásoknak, kisiskolásoknak – már ez is lehetséges!

A gyermekek a nekik szóló számlák segítségével megtanulhatnak takarékoskodni, korszerű banki és pénzügyi ismeretekre tehetnek szert, hogy később magabiztosan mozogjanak a pénzügyek világában. Több bank is kínál már számukra különböző konstrukciókat, ezekben általában bankszámla, bankkártya és kártyafigyelő szolgáltatás is van. A számlavezetés a legtöbb esetben ingyenes. A számla a gyermek nevére szól, de a szülő rendelkezik felette.

Forrás: Thinkstock

Tipp

A számlák segítségével játszva ismerkedhet meg a gyerek az öngondoskodás különböző formáival.

Befektetések: aki mer, az nyer

Ha egy összegben rendelkezésre áll egy komolyabb összeg, célszerű megoldás lehet részvényt vásárolni. Legalább egymillió forinttal érdemes belevágni egy komolyabb befektetésbe, fontos azonban, hogy az ilyen befektetésnél ne böngésszétek naponta az árfolyamokat!

Tipp

Érdemes nagyobb cégek papír­jaiból összeállítani a portfóliót (OTP, MOL, Richter), és persze elérhetők külföldi rész­vények is (BMW, GE, Apple).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.