5 horvát város, ahova mindenképpen el kell látogatnod – Káprázatos képek

Vakáció Rab Zágráb Trogir Dubrovnik Pula Horvátország nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fényes mészkővel kirakott utcák, velencei stílusú katedrálisok, tengerparti sétányok, középkori emlékek - Horvátország gyönyörű városai felhőtlen kikapcsolódást, szórakozást és feltöltődést kínálnak minden nyaralni vágyónak. Összeállítottuk a Life.hu top 5 kedvenc horvát városát - ezekre a csodás helyekre mindenképpen el kell látogatnod!

Rab

Az ugyancsak Rab nevezetű szigeten található városkának összesen 554 fő állandó lakosa van. Mind a város, mind a sziget jelképe a négy harangtorony, amelyek közül a legidősebb a 11. században épült. A település klímája mediterrán, azaz a nyarak nagyon melegek, a telek pedig enyhék. Gyönyörű, majdnem érintetlen tengerparti strand várja a fürdőzésre vágyókat.

Rab Forrás: Thinkstock

Pula

62 ezres lakosságával Pula Horvátország egyik legnagyobb városa. A település messze földön híres a borászatáról és halászatáról, és nyaralás szempontjából is ideális választás lehet. Számos érdekes látnivaló és sok-sok kiváló strand vár az idelátogatókra.

Pula Forrás: Thinkstock

Zágráb

A horvát fővárosban minden megvan, amitől tökéletes turisztikai úti céllá válhat - egyrészt politikai, gazdasági és kulturális központként pontosan olyan lendületes, amilyennek egy nagyvárosnak lennie kell, másrészt történelmi emlékeinek és nevezetességeinek köszönhetően egyfajta archaikus báj is körüllengi. A város utcáit járva számos magyar történelmi emlékre bukkanhatunk, így a magyar turisták számára még barátságosabb és otthonosabb úti cél.

Zágráb Forrás: Thinkstock

Dubrovnik

Dubrovnik az ország legdélibb részén, az Adria partján található, és gyakran nevezik a várost az Adria gyöngyének vagy a délszláv Athénnak is. A település számos régi épülettel dicsekedhet, amelyeket mindenképpen érdemes felkeresned! A dubrovniki öbölben található a 72 hektáros, fával borított Lokrum szigete is, ahol a legenda szerint Oroszlánszívű Richárd is kikötött, miután 1192-ben hajótörést szenvedett.

Dubrovnik Forrás: Thinkstock

Trogir

A település városközpontja "Trogir történelmi városközpontja" néven az UNESCO kulturális világörökség-jegyzékében szerepel. A város tulajdonképpen egy kis szigeten fekszik Čiovo szigete és a szárazföld között. Környékén számos festői öböl található, a Seget és a Saldun-öböl gyönyörű látványát semmiképpen nem szabad kihagyni.

Trogir Forrás: Thinkstock

Gyermeket vársz? A mobilod veszélyezteti a babád egészségét!http://www.life.hu/csalad/20150516-megriasztja-a-magzatokat-a-mobiltelefonok-csengese.htmlMár korábban is folytak kutatások a terhesség alatti mobiltelefon-használat lehetséges veszélyeiről - egy friss vizsgálat azonban egy újabb problémára hívta fel a szakemberek figyelmét. Még pedig arra, hogy a várandós kismamáknál levő mobiltelefon hangja megzavarhatja a magzat alvás-ébrenlét ciklusát.CsaládThinkstockAmikor az embrióból magzat lesz - Várandóságod 9. hetének történéseihttp://www.life.hu/csalad/20150515-amikor-az-embriobol-magzat-lesz-varandosagod-9-hetenek-tortenesei.htmlEz a hét igazi mérföldkő lesz babád életében: véget ér a fejlődésének embrionális szakasza, most már teljesen emberi, csak még icike-picike. A méhlepény folyamatos táplálásának köszönhetően azonban rohamos tempóban növekedni kezd. CsaládThinkstockAz egyik mamánk diplomázik, a másik anyukánk közben nagymama lesz http://www.life.hu/csalad/20150515-a-jon-a-baba-hadas-krisztaval-cimu-sorozat-kulisszatitkai.htmlEgyszerre nagymama és saját 11 hónapos kislánya édesanyja is Éva, a Jön a baba sorozat első évadának legjobb humorú résztvevője, aki – mert a szívébe még ez is belefér – hatalmas szeretettel fordul a műsor legfiatalabb kismamája, Nóri felé, aki 23 évesen egyedül vállalt babát. Következzen hát az Ő történetük!CsaládOrigo“Ha nincs hús, akkor nincs baba sem” - Rossz anya a vegán anya?http://www.life.hu/csalad/20150513-a-vegan-eletmod-hatasa-a-terhessegre-a-magzat-egeszsegere.htmlSaját bőrömön is tapasztalom, hogy a vegetarianizmust és a vegánizmust idehaza még mindig valamiféle misztikum lengi körül. Vannak, akik szerint csak egy hülye hóbort, mások nem tudják elképzelni, hogy hús nélkül boldog életet lehet élni, megint mások pedig (téves) egészségi okokra hivatkozva utasítják el a növényi táplálkozást. De akkor kelt csak igazán nagy felháborodást a húsmentes étrend, ha gyermeket váró kismamáról van szó. Valóban rossz anya a vegán anya?CsaládThinkstockEgy arcocska, amely hamarosan rád mosolyog - Várandósságod 8. hetének történéseihttp://www.life.hu/csalad/20150513-a-terhesseg-8-heteben-mi-tortenik-a-kisbabaval-es-a-kismamaval.htmlA méhed a 8. hétre már eléri egy nagyobb narancs nagyságát, de ha most először vársz babát, akkor megeshet, hogy rajtad mindebből még semmi nem látszik. Ezen a héten babád már 14-20 mm hosszú, súlya pedig nagyjából másfél gramm, akkora mint egy picike málna. Család--Éhezők viadala a valóságban - elborzasztó képekhttp://www.life.hu/csalad/20150511-ehezok-viadala-a-valosagban-870-millio-ember-ehezi-a-vilagban.html"Kislányom, már megint nem etted meg az ebédet? Bezzeg Afrikában az éhező gyerekek hogy örülnének neki!" - Te is gyakran hallottad ezeket a mondatokat a szüleidtől, vagy esetleg te magad szoktad így megrendszabályozni csemetédet? Tedd a szívedre a kezed, valóban érdekel az Afrikában éhező gyermekek sorsa, vagy csak egy jól hangzó frázisként dobálózol ezekkel a szavakkal?Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.