A jó, a rossz és a csúf - Ilyen csokinyulak leselkednek rád idén

Fotó: Faluhelyi Fanni/Life.hu -
csokinyúl csoki csokoládé teszt húsvét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az évek múlása bizony a csokinyulakon is nyomot hagy: a modern kor gyerekeinek igényeit a csokigyárak egyre dizájnosabb, korszerűbb tapsifülesekkel próbálják kielégíteni. A klasszikus barna és arany mellett az igazán menő nyuszik ma már a szivárvány minden színében pompáznak. De vajon mi lapul a csicsás csomagolás alatt? Cukor, bevonómassza és minden, mi jó? A Life.hu csokinyúltesztje következik.

Hozzátok milyen színű nyuszi hozza idén a tojásokat? Egy visszafogottan jóvágású barna? Netán egy természetellenes lila, kék, esetleg piros színben pompázó? Megannyi kinézetű és ízvilágú csokinyúl sorakozik idén is a boltok polcain, egyáltalán nem könnyű választani közülük. Hogy segítsünk kicsit a döntésben, szerkesztőségünk feláldozta magát, és letesztelt kilenc, kereskedelmi forgalomban kapható csoki tapsifülest. Nem feltétlenül volt hálás feladat.

Fotó: Faluhelyi Fanni/Life.hu

A tapsifülesek ízén, állagán kívül természetesen a küllemét, formáját, esetleges ruháját is figyelembe vettük, hogy a végén a lehetőségeinkhez mérten komplex képet adhassunk róluk. Annyit azonban már elöljáróban elszpojlerezek, hogy tiszta szívből egyiket sem ajánlanánk húsvéti meglepetésnek.

Következzenek a nyulak a legmagasabb pontszámtól visszafelé haladva.

After Eight - Az elegáns zöld nyúl: 5/4 pont

After Eight Fotó: Faluhelyi Fanni/Life.hu

Külcsín: Érthető, hogy a márka a húsvéti különkiadás esetében is a jól megszokott színeket használja, ám most egy nyúlról van szó. Egy zöld nyúlról, amiről akaratlanul is egy Csernobilt túlélő, mutáns, de attól még cuki zöld lény jutott eszünkbe. A Life.hu szerkesztőségének egyébként az is tetszett a nyusziban, hogy nem csicsázták túl a csomagolást, többen is megjegyezték, hogy szép, elegáns és letisztult a megjelenése, bár a zöld és arany kombó volt, akit inkább a karácsonyra emlékeztetett, mintsem a húsvétra.

Belbecs: Nemcsak megjelenésében, hanem ízben is általában elnyerte a munkatársak tetszését, bár aki természetétől fogva irtózik az After Eight ízvilágától, annak kifejezetten borzalmas élmény volt.

100 gramm
étcsokoládé
kakaó-szárazanyag min. 50%
cukor: 100 grammban 43,5 gramm

Kinder - A boldogság kék nyula: 5/4 pont

Kinder Fotó: Faluhelyi Fanni/Life.hu

Külcsín: Egy kindertojásba oltott csokinyúl. Nagyon stílusosan az egyébként is tömzsi, kerek formájú nyuszika alsó része kindertojásban végződik, kibontáskor szinte vártuk, hogy valami helyes kis meglepetés lapuljon a gyomrában... Sajnos a játék kimaradt belőle. Egyébként a megjelenésével a legtöbbünket megvett.

Belbecs: Ha szereted a Kinder csokik ízét, akkor ezt is imádni fogod. Ha nem a kedvenced, akkor inkább a Kinder nyulat is hanyagold.

55 gramm
tejcsokoládé
kakaó-szárazanyag min. 30%
cukor: nem kötötték az orrunkra

Milka - A lila tehén után szabadon: 5/4 pont

Milka Fotó: Faluhelyi Fanni/Life.hu

Külcsín: Milyen színű is lehetne a Milka bocik tején nevelkedett tapsifüles, ha nem lila? Egyébként felüdülés volt, hogy a sok emberszerű nyúl után neki végre egészen nyúlformája volt. Plusz az ülő csokinyuszik egyik nagy előnye, hogy szinte biztos lehet a vásárló, hogy a borítás alatt nem egy átcsomagolt, számkivetett Mikulás lapul.

Belbecs: A Kinder nyuszihoz hasonlóan a megszokás itt is nagy úr: van, aki szereti, van, aki a falra mászik tőle.

60 gramm
tejcsokoládé
kakaó-szárazanyag min. 30%
cukor: 100 grammban 58 gramm

Kit Kat - A fantasztikus róka úr: 5/4 pont

Kit Kat Fotó: Faluhelyi Fanni/Life.hu

Külcsín: Na itt bajban voltunk. Mi történt a Kit Kat csokinyuszijával? Megette a róka, és galád módon a helyébe lépett? A már egyébként is rókaképű tapsifüles helyzetét csak tovább rontja, hogy - az előbbiekhez hasonlóan - őt is a márka jól ismert színeibe bújtatták. Így lett az egyszeri, szegény csokinyusziból piros-fehér bundájú ravaszdi róka. Teljes a zavar.

Belbecs: A zavarba ejtő megjelenése ellenére róka úr is igen szép helyen végzett, a munkatársak az egyik legfinomabb csokinak ítélték.

100 gramm
tejcsokoládé
kakaó-szárazanyag min. 32%
cukor: 100 grammban 50,5 gramm

Merci - A luxusnyúl: 5/3 pont

Merci Fotó: Faluhelyi Fanni/Life.hu

Külcsín: Mind formában, mind színben talán a legnyulasabb nyúl volt a teszt során. Az elegáns fehér bundája és csinos nyaklánca igazi luxusnyúl benyomását keltette, első látásra mindenki odavolt érte. Kár, hogy a megkapó külső mögött kissé kiábrándító ízélményt kaptunk.

Belbecs: Az íze többünk szerint is hasonlított kicsit a Milkára, csak túlságosan is édes volt, állagra pedig krémes és tömény.

120 gramm
tejcsokoládé
kakaó-szárazanyag min. 32%
cukor: 100 grammban 49,8 gramm

Vadász - A húsvéti bohóc: 5/2 pont

Vadász Fotó: Faluhelyi Fanni/Life.hu

Külcsín: Egy kicsit gagyi. Egy lila ruhás, piros csokornyakkendős, piros cipős, ijesztő, bohócfejű nyúlféleség. Miért kell a nyulakat embernek, ráadásul bohócnak öltöztetni?

Belbecs: A klasszikus Vadásztól megszokott meggyes íz hiányzott belőle, emellett többen is furcsán gumiszerűnek érezték az állagát. Eléggé megosztotta a tesztelőket, volt, aki szerint ehetetlen, de volt, aki azt mondta, hogy pontosan ilyesmi ízvilágot várna egy csokinyuszitól.

60 gramm
tejcsokoládé
kakaó-szárazanyag min. 30%
cukor: 100 grammban 59,1 gramm

Boci - A Mikulás: 5/2 pont

Boci Fotó: Faluhelyi Fanni/Life.hu

Külcsín: Így március vége felé ellátogatott szerkesztőségünkbe a Mikulás, aki mindenkinek azt hazudja, hogy ő bizony húsvéti nyuszi. Pedig nem, nagyon nem. A Boci csokinyuszi egy piros-zöld télapóruhácskába öltöztetett valami volt, a totális eklektikus hangulat kedvéért pedig még egy boci és néhány ecset is helyet kapott rajta.

Belbecs: Ami a Kit Kat és a Milka esetében működött, az itt sajnos egyáltalán nem. Talán az egyik legédesebb nyúl volt, nyomokban sem hasonlított a márka táblás csokijaihoz. Volt olyan kollégánk, akitől konkrétan nulla pontot kapott, mert olcsó bevonóízűnek találta.

90 gramm
tejcsokoládé
kakaó-szárazanyag min. 25%
cukor: 100 grammban 58,2 gramm

No name - A nyúl néni: 5/2 pont

No name Fotó: Faluhelyi Fanni/Life.hu

Külcsín: Ismét egy emberszabású. A kedves kis nyuszilány a cuki ruhája mellé még egy (indokolatlan) divatos kalapot is kapott. Miért?

Belbecs: Mivel nem voltak komoly elvárásaink, nem is igazán csalódtunk. Volt, aki szerint édes műanyagíze volt, és szinte mindenki megjegyezte a csoki furcsa, megfejthetetlen utóízét.

40 gramm
tejcsokoládé
kakaó-szárazanyag min. 41%
cukor: nem kötötték az orrunkra

Norbi update - A sereghajtó: 5/1 pont

Norbi Update Fotó: Faluhelyi Fanni/Life.hu

Külcsín: Kedves arcú, visszafogott, nyúl formájú, egy igazi cuki mezei nyuszika. Jobban jártunk volna, ha inkább nem bontjuk ki, hogy az emlékezetünkben egy tökéletes húsvéti nyúl képe maradjon meg.

Belbecs: Ez valahogy nem jött össze. Mivel update termékről van szó, itt természetesen nem kellett a tömény cukortól tartanunk - kaptunk helyette nagy adag tömény édesítőszert. Az édesítő émelyítően műanyagízét még percekkel az elfogyasztása után is éreztük a szánkban.

50 gramm
tejcsokoládé
kakaó-szárazanyag min. 35%
édesítőszerrel
Tanulj tinó, ökör lesz belőled? - Avagy világsztárok érettségi nélkülhttp://www.life.hu/csalad/20160316-sztarok-akik-nem-vegeztek-el-a-kozepiskolat-nincs-erettsegijuk.htmlLehet, hogy nem tudnák megmondani, mi a kapcsolat az exponenciális és a logaritmusfüggvények között, sőt legtöbbjük valószínűleg egy Edgar Allen Poe verset sem tudna elemezni. De nincs is rá szükségük. Helyette milliókat keresnek, és az egész világ a lábaik előtt hever. Következzenek azok a sztárok, akik a tanulás helyett a karriert választották. Család--Nyílt levél egy férfihoz, aki a pornót választotta a felesége helyetthttp://www.life.hu/csalad/20160318-nyiltlevel-az-exferjemhez-aki-a-pornot-valasztotta-helyettem.htmlNehéz kimondani, de valahol természetes, hogy a férfiak felrántják a szemöldöküket, ha egy csinos nőt látnak meg az utcán, vagy hogy odavannak a pucér csajos háttérképekért, és hogy előszeretettel néznek pornót a tévében és a neten. Az viszont egyáltalán nincs rendben, ha olyannyira jóllaknak ezekkel a mesterséges ingerekkel, hogy a saját párjuk már semmi vágyat nem tud gerjeszteni bennük. Család--Szexelhetnek-e a szülők a gyerekkel egy szobában?http://www.life.hu/csalad/20160313-alvo-gyerekekkel-egy-szobaban-elnek-hazaseletet-a-szulok.htmlNéhány napja hatalmas felháborodást keltett a Netmums elnevezésű amerikai fórumon annak a nőnek a bejegyzése, aki elmesélte a fórumtagoknak, hogy egy nagyon jó barátnője a 8 és 10 éves gyermekei mellett, velük egy szobában él aktív nemi életet. Az eset érthető módon igencsak megosztotta az online közösséget. CsaládThinkstockNői sorsok a magyar forradalom és szabadságharc idejénhttp://www.life.hu/csalad/20160311-nok-az-1948-1949as-forradalom-es-szabadsagharc-idejen.htmlPetőfi Sándor, Jókai Mór, Vasvári Pál vagy éppen Táncsics Mihály - nevek, amelyek egybeforrtak Magyarország újkori történetének egyik legmeghatározó eseményével, az 1848-49-es forradalommal és szabadságharccal. Bátor, elszánt férfiak voltak, akik félelmet nem ismerve álltak ki elveikért. Ám esetükben is igaz az a közismert mondás, miszerint minden sikeres férfi mögött egy erős nő áll. CsaládOrigoSegítség! A 32 éves barátom szájon csókolja a szüleithttp://www.life.hu/csalad/20160314-egeszseges-e-ha-a-szulok-szajon-csokoljak-a-gyereket.htmlNéhány hete Berki Krisztián kapcsán került górcső alá a téma, miszerint egészséges-e, ha a szülő szájon csókolja a gyerekét. A Berki Krisztiánról és kislányáról, Natasa Zselykéről készült képek enyhén szólva is megosztották a hazai közvéleményt, pedig esetük kifejezetten visszafogottnak mondható. Van, amikor az szülői szeretet a gyerekek felnőtt korában sem ismer határokat. Család--Adj hálát Istennek, hogy nem ez a fickó az édesapád!http://www.life.hu/csalad/20160304-hires-apukak-akik-nem-torodnek-gyerekeikkel.htmlPontosítunk: hogy az alábbi fickók közül egyik sem az édesapád! Hollywood jó néhány olyan hírességet kitermelt már, akikből – a családjuk legnagyobb szerencsétlenségére – lepukkant, léha, nemtörődöm apukák lettek. Nos, most belőlük válogattunk. CsaládThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.