Így puhítsd meg a szülőket, hogy fesztiválra mehess

szülő fesztivál készülünk2016 gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az első fesztiválozás örök élmény marad – gyereknek és szülőnek egyaránt. A gyereknek a felhőtlen szórakozás miatt, a szülőknek pedig az aggodalommal fűtött álmatlan éjszakák miatt. De hogyan lehet meggyőzni egy anyukát vagy apukát, hogy elengedje csemetéjét az éjszakába? Jól bevált tippek következnek.

Egy mini-közvéleménykutatás keretében utánajártunk, hogy tizenéves korában ki hogyan puhította meg szüleit, hogy fesztiválra mehessen.

Klári, 26 éves

"Tizenhat éves voltam, mikor először mentem fesztiválozni, és engem anno a barátnőim kértek el otthonról. Eljöttek hozzánk, és megfűzték anyukámat. Látta, hogy kikkel leszek, elmondtuk neki pontosan a programunkat estére, és így el is engedett. A kulcs, hogy mindenféle titkolózás nélkül el kell mondani mindent a szülőknek. A szülők az ismeretlentől féltenek, ki kell építeni a bizalmat."

Fotó: Rockstar Photographers/László Mudra

Évi, 21 éves

"Tizenöt évesen nagyon nehezen akartak elengedni a szüleim, még ahhoz is könyörögnöm kellett, hogy moziba mehessek. Én azonban nem adtam fel, nagyon erőszakos voltam, és addig rágtam a fülüket és idegesítettem őket, míg el nem mehettem. Tudom, ez nem szép dolog, de semmi bajom nem esett, haverokkal voltam, biztonságban."

Fotó: Rockstar Photographers/Mudra Laszló

Emőke, 25 éves

"Én nagyon cseles voltam, még mielőtt elkéredzkedtem volna, megpróbáltam meggyőzni őket, hogy már felnőtt vagyok, és felelősségteljes. Segítettem otthon a házimunkában, készítettem vacsorát, kiteregettem a ruhákat meg ilyenek. Próbáltam összeszedettnek mutatkozni. Annak érdekében, hogy bízzanak bennem, sok pozitív dolgot meséltem a barátaimról. És persze bevetettem a ti is voltatok fiatalok kártyát."

Fotó: Rockstar Photographers/Fűrész Zsolt

Anikó, 21 éves

"Amikor én tizenhat évesen el akartam menni egyik barátnőmmel egy fesztiválra, nekem nagyon jól bevált az, hogy a barátnőm anyukája beszélt édesanyámmal telefonon. Mind a ketten megnyugodtak, mivel látták, hogy mind a két család normális, megbízható. Úgyhogy én ezt ajánlom a mai fiataloknak is, hogy beszéljenek a szülőkkel, ismertessék össze őket a barátaik családjaival, hogy lássák, jó társaságban lesznek."

Fotó: Rockstar Photographers/Csudai Sándor

Támogatott tartalom

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.