Meseszerű karácsonyi képeket készítettek kórházban fekvő gyerekekről

2018.12.18. 14:00

A karácsonyt valóban körbelengi az a fajta szeretet és együttérzés, amellyel az év ezen időszakában könnyebben segítünk másoknak. Korábbi cikkünkben mi is írtunk az adományozás értékéről, most pedig ennek egy igen érdekes formájáról adott hírt a Bored Panda.

Idén már harmadik éve annak, hogy a „The Christmas Wish Project” keretein belül egy igazán különleges meglepetéssel kedveskednek azoknak a gyerekeknek, akik kórházban kénytelenek tölteni a karácsonyt.

Az egész egy melbourne-i kórházban kezdődött, ahol az önkéntesek fotókat készítettek a gyerekekről, majd egy program segítségével különleges tájakra varázsolták őket. A projekt gyorsan növekedett, és ebben az évben már nem csupán ausztráliai, hanem új-zélandi, kanadai és nagy-britanniai kórházakba és hospice-házakba is ellátogattak ezzel a különleges karácsonyi ajándékkal.

Idén már több mint 2000 beteg gyereknél jártak a projekt önkéntesei.

Az önkéntesek számára – akik a képeket készítik és az utómunkát végzik – ez egy igen erős érzelmi hullámvasút. Sok olyan gyermekkel is találkoznak, aki halálos betegséggel küzd. Karen Alsop, a Heart Project társalapítója elmondta, hogy sok gyermekről az általuk készített fotó az utolsó kép. Számukra mindig nagyon nehéz, amikor megtudják, hogy kis modelljük nem sokkal ottjártukat követően eltávozott az élők sorából. Ugyanakkor boldogok, hogy mosolyt csalhattak a kisbetegek arcára, hiszen ezeket a képeket minden gyermek kitörő örömmel fogadja.

Kattints a képre, és nézd meg galériánkat:

Forrás: Mark Heaps/The Heart Project

 

Ausztráliakarácsonykórházbetegséggyerekönkéntesfotó