II. Erzsébet királynő halála után más-más címeket kapnak a királyi család tagjai

2019.07.08. 08:29

Bár furcsának tűnhet azon spekulálni, hogy mi történik majd, ha II. Erzsébet brit királynő meghal, ám a királyi családban már pontos menetrendet alakítottak ki a tragikus esemény utánra. Azt is lehet tudni, hogyan változnak a címek a családon belül. 

II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp, Edinburgh hercege hosszú évtizedek óta élnek boldog házasságban. Bár makkegészségesek, már mindketten elmúltak 90 évesek. Furcsának tűnhet, de a királyi családnak pontos menetrendje van arra, hogy mi történik akkor, ha bekövetkezik a tragédia, azaz meghal a brit uralkodó. 

Miután Erzsébet királynő elhunyt, 12 napos nemzeti gyászt tartanak majd, megváltoztatják a pénzeket, amelyeket a királynő arcképe díszít, és átírják a nemzeti himnuszt is.

De a családtagok életében is lesznek hosszú távú változások, ugyanis egyesek új címeket kapnak majd. Ha Fülöp herceg elhunyt, fiuk, Eduard herceg kapja meg Edinburgh hercegének címét. Ő jelenleg a kevésbé fontos Wessex grófja címet birtokolja – írja a Mirror.

Vándorolnak a címek a királyi családbanForrás: Getty Images/2019 Handout/Handout

Károly herceg a walesi herceg cím mellett birtokolja még a Cornwall hercege és a Rothesay hercege címet is. Miután Károly herceg trónra kerül, Vilmos herceg lesz a walesi herceg, és megkapja a másik két címet is. 

Kérdés ezek után, hogy mi lesz Kamilla és Katalin hercegnékkel. Kamilla már most is birtokolja a walesi hercegné címet, ám ezt nem használja. Ez a titulus ugyanis teljes mértékben Dianára emlékezteti az alattvalókat. Ám ha Károly trónra lép, Kamilla királyné lesz, Katalin pedig megkapja a walesi hercegné címet a Cornwall hercegnéje és a Rothesay hercegnéje címekkel együtt. 

A cikkben azt is írják, hogy bár hercegnőnek csak a királyok és hercegek gyermekeit szabad nevezni, elképzelhető, hogy miután Vilmos lesz az első számú trónörökös, Katalint is hercegnőnek nevezik majd, hiszen így történt Diana esetében is. 

Károly hercegVilmos hercegII. Erzsébet brit királynőKatalin hercegnéKamilla hercegnékirályi család