Gondoltad volna? Nagyon egészségtelen a flip-flop papucs

flip-flop magassarkú magas sarkú
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Döbbenetes dologra derítettek fényt nemrég brit kutatók, akik szerint nemcsak a magas sarkú, hanem még a lapos, flip-flop papucs is veszélyezteti lábunk és gerincünk egészségét. 

Azt már régóta tudjuk, hogy a magas sarkú viselése számos deformációt okozhat, most azonban arra hívták fel kutatók a figyelmet, hogy a flip-flop papucsok is nagyon károsak lehetnek az egészségre.

Forrás: Thinkstock

Ízületi problémákat, láb-, gerinc- és hátfájást is eredményezhet a flip-flop papucs tartós viselése: mivel a lapos lábbeliben keményebben ütődik a sarkunk a talajhoz, íngyulladással is számolhatunk, a fájdalom pedig a bokán és a térden keresztül egészen a hátunkig is eljuthat. Emellett nemcsak a bőrrák kialakulásának kockázatát növeli, hanem még fertőzésveszélyes is, ha a papucs lábközi, gumis része felsérti a bőrünket.

A Life.hu korábbi cikkében számos hasznos tippet találsz arra vonatkozóan, hogyan enyhítheted, illetve, hogyan kerülheted el ezeket a káros hatásokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.