Napi egyetlen almát evett, anorexiás lett a lány

Forrás: Thinkstock -
betegség alma gúnyolás anorexia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vörös haja miatt állandóan csúfolták az iskolában Jasmine Greent. Étkezési zavara lett, és 38 kilósra fogyott.

A 16 éves Jasmine Green állandóan iskolatársai célpontjában állt vörös haja miatt. Anorexiás lett, naponta mindössze egyetlen almát evett. Mikor már az étkezési zavarral küzdött, az iskolai cikizés sem hagyott alább, így két problémával is szemben állt.

Hónapokig napi 52 kalóriát vitt be, háromszor is összeesett egy hónapon belül. Kórházba szállították.

Forrás: Thinkstock

"A vörös hajam miatt állandóan piszkáltak, és olyanokat mondtak, hogy öljem meg magam. Közölték velem, hogy a vöröseknek nincs lelke, vágjam fel az ereimet vagy akasszam fel magam. Szörnyű volt. A cikizés miatt semmi önbizalmam nem maradt. A fejembe vettem, hogy túlsúlyos vagyok, és elkezdtem nem enni. Mikor csak napi egy almát ettem, koncentrálni sem voltam képes az órákon. Állandóan az evésen járt az agyam. Reggelenként az ágyból is alig tudtam kikelni, folyton remegtem. Mikor összeomlottam, és kórházba vittek, tudtam, hogy össze kell szednem magam, hogy megcsináljam az év végi vizsgáimat. Csövön keresztül etettek, borzalmas volt. Olyan volt, mintha már alig élnék. Láttam, mennyire kiborultak a szüleim, mindenképpen jobban akartam lenni" - nyilatkozta Jasmine, aki már kezdi egyre jobban érezni magát, és alig várja, hogy újra normális életet éljen. Mostanra elérte az 50 kilót, és rendesen táplálkozik.

"Végre energikus vagyok, és szeretnék már a barátaimmal bandázni" - mondta izgatottan a Mirrornak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.