3D-s nyomtatóval készített kezet kapott Emilie Riddell

Forrás: NORTHFOTO -
műkéz 3D nyomtatás Emilie Riddell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A technológia egyre rohamosabban fejlődik,  ennek köszönhetően sikerült boldoggá tenni egy kislányt, aki bal kéz nélkül született.  

Emilie Riddell rendellenességgel jött a világra. A bal karja csak csökevényesen fejlődött ki, amit az édesanyja terhessége alatt nem vettek észre az orvosok. A szülés után vált világossá, a kislánynak kicsit nehezebb lesz az élete.

Forrás: NORTHFOTO

A mai napig nem derült ki, hogy mi okozhatta a rendellenességet, hiába estek át mindenféle vizsgálaton. Joggal aggódtak a szülei, hogy gyermekük nem lesz képes teljes értékű életet élni. Szerencsére azonban értesültek arról, hogy már 3D-s nyomtatóval is készítenek műkezeket, így fel is vették a kapcsolatot egy gyártó céggel. Mindössze hat hét kellett ahhoz, hogy Emilie megkapja a pótvégtagját. A műkéz nyitni és zárni is tud, attól függően, hogy lefele, vagy felfele fordítják. A kislány nagyon örül a műanyag karnak, sokkal magabiztosabb és mosolygósabb azóta, mióta megkapta a művégtagját.

Forrás: NORTHFOTO

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.