Megható pillanatok! Először láthatta gyermekét a vak édesanya

Forrás: eSight -
anyuka látássérült szemüveg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A súlyosan látássérült anyuka saját szemével láthatta újszülött gyermekét, és hogy mindez hogyan vált lehetségessé? Egy eSight nevezetű speciális szemüveggel.

Az anyuka, Kathy Beitz Stargardt-szindrómában szenved, ami egy olyan gyógyíthatatlan elváltozás, ami a retina fényérzékeny sejtjeinek pusztulása miatt a látótér közepén vakfoltot hoz létre. Így csupán a perifériás látás maradhat némileg sértetlen, de

a betegségben szenvedők elmosódott, meghatározhatatlan formákként látnak mindent és mindenkit.

Kathy Beitz az eSight segítségével életében először láthatott kisbabát, aki ráadásul a saját kisfia volt, a megható pillanatokról pedig egy videó is készült:

Az OLED-képernyők megmutattják a valóságot

A jogi értelemben vaknak számító anyuka egy különleges lencsékkel felszerelt headsetet viselt, amelyben egy nagyfelbontású kamera kivetíti a valóságot a viselő szemei előtt lévő OLED képernyőre.

Forrás: eSight

Megéri az árát

Egy ilyen szemüveg ára tizenötezer dollár, azaz több, mint négymillió forint. A gyártó szerint még ez az ár is méltányos egy olyan helyreállító műtét költségeihez képest,

amelynek kimenetele nem is feltétlenül segít a betegen, ráadásul tízszer ennyiért.

Azt ígérték, hogy a technológiai fejlődéssel párhuzamban az eSight funkciói is bővülni fognak: a készülék vékonyabb kivitelű és olcsóbb is lesz. Észak-Amerikában jelenleg 140 ember életét könnyíti meg a szemüveg - derül ki a honlapról.

Uma Thurman plasztikrémmé változotthttp://www.life.hu/drlife/20160322-rengetek-plasztikai-muteten-esett-at-uma-thurman.htmlUma Thurman belépője elég emlékezetesre sikerült az amfAR-gálán szombaton. A színésznő ugyanis teljesen felismerhetetlenné vált a rengeteg plasztikai műtét miatt. Dr. Life--Vajúdás közben sminkelte ki magát egy nőhttp://www.life.hu/drlife/20160316-szules-elott-meg-gyorsan-kisminkelte-magat-az-ujdonsult-anyuka.htmlGyakran álmodozunk arról, hogy úgy keljünk fel, mint azok színésznők, akik az amerikai filmekben a legrosszabb pillanataikban is úgy néznek ki, ahogy mi, amikor a toppon vagyunk. Egy beauty vlogger azonban még ennél is tovább ment. Ő ugyanis szülés közben dobta fel a sminkjét! Dr. LifeThinkstockSzexi nővé hízott az egykor bulimiás lányhttp://www.life.hu/drlife/20160307-bombazova-hizta-magat-az-egykor-bulimias-lany.htmlKis híján meghalt, olyannyira kiéheztette magát egy fiatal lány. Manapság azonban jobban néz ki, és egészségesebb, mint valaha. Dr. LifeOrigoRichard Gere: "Akkor is adj pénzt a rászorulóknak, ha drogra költik!"http://www.life.hu/drlife/20160305-richard-gere-ugy-jotekonykodna-hogy-nem-erdekli-hogy-mire-koltik-a-penzet.htmlRichard Gere szerint akkor is pénzt kellene adni a hajléktalanoknak, ha kábítószerekre és alkoholra költik. Dr. Life--Berki Krisztiánnak nem esett jól az újabb herevasaláshttp://www.life.hu/drlife/20160307-fajt-berki-krisztiannak-a-negyedik-herevasalasa.htmlBerki Krisztián tú lvan a negyedik herevasalásán is, ám ez a mostani nem sült el túl jól, ugyanis a tévés fájdalomra panaszkodott. Dr. Life--A duci Mama June túlzásba vitte a fogyókúrát, és kórházba kerülthttp://www.life.hu/drlife/20160304-korhazba-kerult-mama-june-a-fogyok.htmlHoney Boo Boo duci édesanyja, Mama June fogyókúrázni kezdett, a koplalástól pedig annyira rosszul lett, hogy elájult. Jelenleg is kórházban ápolják. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.