A szülők a bíróságon harcolnak az agyhalott gyermekük életéért

Forrás: Thinkstock -
agyhalál asztma New Jersey gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kétéves Israel Stinsont agyhalottnak nyilvánították a kaliforniai kórház orvosai, így hamarosan lekapcsolják a gépekről. Ám szülei továbbra sem adják fel. A bírósághoz fordultak, hogy New Jersey-be, egy másik kórházba vihessék a gyermeküket. 

"Ha New Jerseyben dobog a szíved, akkor még mindig életben vagy, nem úgy, mint most a kaliforniai kórházban, ahol a gyermekem agyhalottnak, tehát halottnak számít" - meséli a kétéves Israel Stinson édesanyja.

Forrás: Jonee Fonesca/Facebook | Life Legal Defense Foundation/Youtube

Israelt két hónappal ezelőtt asztmaroham miatt szállították kórházba, de az oxigénhiány miatt olyannyira károsodott az agya, hogy nem tudták megmenteni és

jelenleg is agyhalottként, gépekre kötve tartják életben.

Ám a szülei nem mondanak le róla. Készítettek egy felvételt, szerintük a videón egyérteműen látszik, hogy a gyermekük reagál a csikizésre, de az orvosok szerint ezek csak teljesen normális reflexek, és nem az agy reakciója.

A doktorok szerint az állapot visszafordíthatatlan, azonban, ha a bíróság úgy dönt, akkor engedélyezik, hogy a fiút elvigyék a kórházból - számolt be a KCRA3 News.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.